You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Градина в бутилка – без поливане и за мързеливи

Градина в бутилка – без поливане и за мързеливи

Да имате растения у дома, означава, че те не само ще се грижат за чистотата на въздуха ви, но и ще внесат комфорт, а и ще ви служат за подправки

Някои растения свързваме с благополучие, други с наслада за окото, а трети биха могли да се превърнат във вкусни творения – съвсем лесни за отглеждане. Ето такава е тази градина в бутилка, която може да си направите сами и да не се притеснявате, дали ще се справите с оцеляването й.
garden-bottle1
Стъкленият съд ще предпази зеленината от вашата котка или друг домашен любимец. А от крайния продукт ще сте повече от доволни, което ще внесе допълнително положителни емоции вкъщи.

Сигурно сега си казвате, че това не е за вас, защото не ви бива да се занимавате с цветя, но първо опитайте и сами ще видите колко е лесно. Системата е проста, но ефективна и се състои от следните материали:
garden-bottle2
Стъклена бутилка
Метална цедка
Въже от естествени влакна (конопени например)
Изкуствена почва (камъчета за дренаж)
Семена за съответната култура, която сте избрали

Подредете ги, сипвайки семена в почвата, която поставяме в цедката. Въжето преминава също през нея, за да се получи резултатът, какъвто е указан на снимките. И вече може да запазите търпение в очакване на чудото. Няма да е необходимо поливане по график, само ще трябва от време на време да добавяте вода в съда. Влагата стига до растението чрез влакната на въжето.
garden-bottle3
По този мързелив метод може да си имате в кухнята босилек, магданоз, мента, кориандър и каквото предпочитате като подправки. Те са ароматни, зелени и пресни – какво повече ви е нужно, за да сготвите поредното си вълшебно ястие?
garden-bottle4
Предимството на градината в бутилка е голямо и заради това, че не заема място. Ако сте ограничени с пространството у дома, вие със сигурност ще оцените идеята – тя определено е брилянтна!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!