You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Градина в чаша: Не струва и стотинка, дава плодове и зеленчуци без пестициди

Градина в чаша: Не струва и стотинка, дава плодове и зеленчуци без пестициди

Още една атрактивна идея за неосъществени градинари се превърна във фейсбук – хит

Понеже вече се убедихме в ентусиазма и желанието на читателките си да се занимават с градинарство, решихме да споделим с тях една особено атрактивна идея. Нарича се „градина в чаша” и се радва на луд интерес в социалните мрежи.

Благодарение на един плод, картонени чаши и фолио може да откриете ново, необичайно хоби. Не е нужно да си имате градинка. Трябва ви само интерес към нестандартните идеи и с радост ще наблюдавате как покълват и дават плодове усилията ви.

Със сигурност у дома имате няколко излишни чаши (картонени или пластмасови). Купувате и плодове, и зеленчуци. Тези неща може да използвате, за да си произведете продукция сами – качествена, без пестициди и най-важното – без пари.

Следвайте показаните няколко прости стъпки и скоро ще си имате мини-градина на перваза – на остъклената тераса, кухнята или хола:

Подгответе чашите отрежете дъното, надупчете го с клечка (като за саксия) и я поставете в друга чаша.
Как се отглеждат ягоди в чаша
Подгответе плодовете – Знаете ли, че всяко плодче ягода има около 200 семенца, които да посадите? Извадете семенцата в клечка и ги посадете в малко почва, която да сложите в чашката. Покрийте с малко фолио.

Как се отглежда ягода в чаша

Идеи за градината
След 6 седмици ягодката ще покълне, ще започне да цъфти и ще е нужно да я присадите в по-голяма саксия.

Точно по този начин може да си отгледате авокадо, лимон, малини, патладжан. Саденето им се различава в някои дребни детайли, а подробностите може да видите тук:

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!