You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Гранд дамата Вивиан Уестууд разкри секрета си за щастлив живот

Гранд дамата Вивиан Уестууд разкри секрета си за щастлив живот

Вивиан Уестууд остарява като непоправима бунтарка с несломим дух

Вивиан Уестууд някога беше пънк – модна икона, днес вече е Кралица на модата и щастлива Жена на върха.

Тя е родена през 1941 година. Вече е на възраст, в който връстниците й остаряват или като благородни дами, или се превръщат в завършени баби. Вивиан Уестууд обаче е живяла като различна и такава обещава да бъде до последен дъх. Тя е просто една дръзка, червенокоса вещица, която владее магията на пълноценния живот.

Вивиан Уестууд - просто една щастлива Жена на Върха
Вивиан Уестууд – просто една щастлива Жена на Върха

Дивата покорява висшата мода през 70-те на миналия век. Тогава пънкът разбива клишетата и провокира пуританите, моделиерката бързо се превръща в кралица на пънк модата.

Времето обаче променя всичко и Вивиан Уестууд, без да иска не само се превръща в дизайнер – звезда, но и в класика, видя woman-onthe-top.net.

Новаторката вкара във висшата мода безопасните игли и карето. Облече бунтарите Sex Pistols и New York Dolls, а на 71-годишна възраст направи немислимото – захвърли дрехи и позира пред обектива на Юрген Телер както майка я е родила.

Тя наистина е преуспяла, но модата и скандала не са единствените страсти в живота й. Дизайнерката с огнена коса се радва на любовта на по-млад с четвърт век от нея мъж – Андреас Кронтхалер, който се е учил на занаят при нея.

Нестандартната моделиерка не се е отказала и от майчинството, въпреки трънливия път към успеха. Синовете й вече са създали собствено име в бизнеса на мама. Джоузеф Коре е създател на Agent Provocateur, а Бен Уестууд е фотограф на актови модели.

Вивиан Уестууд заслужено може да се нарече икона и Жена на Върха. Тя е и истинска щастливка. Каква е тайната й ли? Вивиан Уестууд знае тайната на пълноценния живот и щедро споделя опита си:

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!