You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Хелоуин парти: 20 идеи как да го направите незабравимо

Хелоуин парти: 20 идеи как да го направите незабравимо

Хелоуин (нощта между 31 октомври и 1 ноември) е празник, който е изключително популярен в САЩ, но под влияние на американското кино става все по-популярен и в други части на света, включително и у нас.

Думата Halloween всъщност е (All Hallows Eve), което означава „Денят на всички светци“. Корените на празника всъщност идват от келтските вярвания. През вековете са пренесени в Новия свят от първите заселници, които се преместват там.

Според келтския календар 1 ноември означавал началото на зимата, началото на новата година, както и начало и край на жизнения цикъл.

Парти за Хелоуин: Как да го направим забавно?
Парти за Хелоуин: Как да го направим забавно?

Келтите вярвали, че на този ден душите на мъртвите преминават в друг свят. Затова в тази нощ палели огън, за да помогнат на заблудените души да намерят пътя, както и да успокоят боговете, затова излизали навън с подаръци, храна и напитки. След разпространението на християнството, отбелязването на келтската Нова година и старите традиции малко са се променили, но се запазила традицията за честването на Хелоуин.

PARTY

Първият и най-важен символ на Хелоуин са тиквите, както и всичко, което може да изплаши хората, маски и символи, които при нас традиционно се използват за маскарад.

party2

Фенерите, които се правят от големи оранжеви тикви, са свързани със символиката на огъня, храната и маските. Те се правят лесно. Достатъчно е да се почисти една тиква в средата, а в нея да се сложи свещ или електрическа малка лампа. Празникът на Хелоуин може да се отбележи и с приготвяне на ястия от тиква.

party 7
Ако и вие сте от почитателите на Хелоуин и планирате да спретнете парти у дома, предлагаме ви 20 креативни идеи, как да направите партито си наистина незабравимо.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!