You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Идеален дом: Подът ви ще блести от чистота само с една натурална съставка

Идеален дом: Подът ви ще блести от чистота само с една натурална съставка

Искате идеален дом? С този продукт подът ви ще блести от чистота

Мечтаете за идеален дом, но поддръжката на дървените подове е изпитание за вас? С този продукт домът ви буквално ще свети. Може и да не вярвате, но един обикновен чай прави много повече за вашия дом, отколкото хилядите химически продукти в магазина.

Той е топъл и вкусен, и ви се харесва, но знаете ли, че може да използвате черният чай, за да лъснете дървените подове в дома си?

Танините от чая добавят топли тонове и извличат естествените цветове на дървото…

Ако смятате, че подовете в дома ви се нуждаят от малко освежаване, просто вземете няколко пакетчета черен чай. Той ще почисти, ще ги накара да заблестят и ще предотврати по-нататъшното развитие на бактерии на пода. Освен това, всичко е напълно естествено, така че няма да се налага да вдишвате вредните химикали от различните средства за почистване.

Ето и как да приготвите почистващата смес за подовете.

В два литра вряща преварена вода се добавят осем пакетчета черен чай и се оставят да престоят 10 до 15 минути. Отцедете излишната течност от пакетчетата и ги изхвърлете. За по-тъмни подове, в зависимост от помещенията в дома, може да поставите до 10 пакетчета чай. А ако са по-светли, поставете по-малко пакетчета чай, например от четири до шест.

Когато готовия чай се охлади, намокрете едно парцалче, и покрийте с него малка част от пода. При нанасянето на чая на пода, наблюдавайте реакциите на дървото. Внимавайте парцалчето да не бъде прекалено влажно, а подовете трябва да бъдат чисти, преди да започнете с тази процедура.

Идеален дом - с тази натурална съставка домът ви ще заблести
Идеален дом – с тази натурална съставка домът ви ще заблести

Третирайте внимателно всички драскотини, тъй като чаят ще ви помогне да ги заличите и скриете.

За това начинание използвайте само черен чай, и подовете във вашия идеален дом ще греят, както никога преди!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!