You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Идеален дом само върху 8 квадратни метра (Или как да превърнем килера в малък рай)

Идеален дом само върху 8 квадратни метра (Или как да превърнем килера в малък рай)

Идеален дом върху 8 квадрата? Ако не вярвате, че е възможно, ще ви покажем точно обратното

Ако се чудите какво да правите с малкия килер у дома, или просто се чудите как да се поберете върху малка площ, тази статия ще ви помогне. Днес ще ви покажем един наистина идеален дом, разположен само върху… 8 квадратни метра.

Да, колкото и да е невероятно, в това пространство може да съберете гардероб, спалня, работен кът, баня, тоалетна, кухня и дори кът за почивка. Изглежда абсурдно, но един архитект успя да докаже обратното.

Оказва се, че дори на 8 кв метра площ, може да се живее съвсем комфортно. Ето как:

Дизайнерите от Kitoko Студио показаха как успешно може да се трансформира таванска стая в удобен едноспален апартамент. Сградата е в сърцето на Париж, а помещението изглежда толкова малко и все пак пълно с тайни.

Разпределението е повече от просто и в същото време хитроумно. Стаята се разделя по дължина, като половина площ от пода до тавана е покрита с шкафове.

Идеален дом върху 8 кв. м. Снимки:  kitoko-studio.com
Идеален дом върху 8 кв. м. Снимки: kitoko-studio.com

1. Тайна мини спалня

В предната част на конструкцията дизайнерите предвиждат легло, което е изградено на второ ниво. За да се качи човек до него обаче е необходима стълба.

2. Библиотека със стъпки

Лесно може да превърнете подвижната стълба с широки стъпала в подвижна библиотека. От архитектурното студио са предвидили дори рафт за обувки най-отдолу, а средните редове да поемат поне част от любимите ви книги.

3. Таен гардероб

Ако се чудите къде ще приберете дрехите, и на това е намерено решение. Средният шкаф на първо ниво на секцията, изпълнява ролята на дрешник. И то достатъчно дълбок, за да събере всичките ви костюми и палта. Дори е предвиден рафт за възглавници и други вещи.

Два шкафа с плъзгащи се функции играят същевременно помощни шкафове, където да си държите вещите и принадлежностите за баня и масата за хранене с всичко необходимо. Тук спокойно могат да се настанят не един, а цели двама души – а табуретките се закачат отдолу под плота на масата.

4. Бойлер шкаф

Може и да не ви се вярва, но в това малко пространство има още достатъчно площ, за да си монтирате малък поточен бойлер, както и за библиотека. Още един шкаф събира достатъчно вещи, които се чудите къде да скриете.

5. Мини баня

Колкото и невероятно да звучи, тук има и доста просторна баня с тоалетна. Помещението е доста скромно, но разполага с всичко необходимо, за да се освежите след един изморителен ден. Има дори шкафове, мивка и всичко необходимо.

6. Всичко в кухнята на едно място

И ако си мислите, че това е всичко, очаква ви една голяма изненада – кухнята е оборудвана с всичко необходимо. Плот, под който се крие мивката, а в стената вградена фурна. И още няколко големи шкафа, в един, от които е монтиран даже и отдушника.

Идеален дом на 8 квадратни метра! Още ли вярвате, че това е мисия невъзможна?

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!