You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Идеален цвят за спалня: 7 хармонични предложения

Идеален цвят за спалня: 7 хармонични предложения

Ако искате да се чувствате като в нежна прегръдка като се оттеглите в спалнята, погрижете си първо за цвета й

Колоритът в спалнята трябва да се приспособи така, че да се получи усещане за хармония и да е приятен за окото. Но как да се избере най-подходящия нюанс, че да грейне интериорът и да не предизвиква дискомфорт? Има няколко приятни нюанса, които не дразнят и създават благоприятна атмосфера в спалнята:

1. Обгръщащо сиво
bedroom-1
Топли сиви оттенъци, съчетани с мек бял интериор предизвиква усещане за мекота и удобство. Този диапазон ще ви подари спокойна вечер и свежа сутрин. Свързващият нюанс може да е сянката с цвят на деликатен крем брюле.

2. Освежаващ тюркоаз
bedroom-2
Нюансът на тюркоаз се асоциира с ясно небе и море. Това е хубав цвят, но е доста ефектен, така че най-добре е да се смекчи със сив или кафяв цвят.

3. Нежен корал
bedroom-3
Коралов цвят е желателно да се използва като почти незабележим фон в интериора, който ще „изтрие” границите на пространството. Като акцент може да се ползва спално бельо, пердета и аксесоари в ярко изразен цвят.

4. Елегантна слонова кост
bedroom-4
За създаването на елегантна обстановка ще допринесе универсалния нюанс „слонова кост”. Той може да се използва частично или напълно – за фон или за мебелите. За да балансирате пространството, е препоръчително да се подчертаят вътрешните части с наситен кафяв или черен цвят – като лампа, огледало в рамка, или завеси.

5. Топло капучино
bedroom-5
Получават се много уютни и удобни интериори, ако в декорацията се използва цвят „кафе”. Можете да включите няколко различни нюанси – крем брюле, бронз, охра, слонова кост, канела, шоколад и кафе с мляко. Всички те са в хармония един с друг, и се съчетават перфектно.

6. Цвят „маслина”
bedroom-6
Зехтинът е ценен не само като добавка, но и като цвят, който вдъхновява дизайнерите. Доказано е, че има положителен ефект върху човешката психика. Деликатният нюанс на зеленото не предизвиква дразнене и прави интериора привлекателен.

7. Натурални оттенъци
bedroom-7
От началото на новото хилядолетие в света на дизайна навлезе и еко модата. В интериора се използват по-естествени цветове и материали. Сега се цени красотата на повърхности от дърво, памук, естествен камък. Естествените цветове изглеждат добре в спалня, благодарение на своя неутрален блясък. Може да допълните и с акценти в зелено, жълто и кафяво.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!