You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Идеи за декорация на великденски яйца (Снимки и видео)

Идеи за декорация на великденски яйца (Снимки и видео)

Великденски яйца – интересни идеи за декорация

За всички онези, които обичат да боядисват великденски яйца и същевременно имат време напълно да се посветят на този процес, ето едно интересно предложение.

Ако искате вашата великденски трапеза да изглежда доста колоритно, а яйцата да бъдат истински малки произведения на изкуството, тогава бихте могли да украсите яйцата, както го правят домакините в Украйна.

Великденските  яйца в Украйна се украсяват по традиционния начин и е обичайно по време на Великден да се видят на трапезата. Яйцата се украсяват с помощта на восък, специален инструмент, а картините на тях са традиционната шевица от украинската култура.

Те често са украсени с различни линии и геометрични фигури като квадрати и триъгълници.

Великденски яйца - един уникален метод за декорация
Великденски яйца – един уникален метод за декорация

Всяка фигура на яйцето има определено значение, така триъгълника символизира Света Троица, точките представляват сълзите на Дева Мария, докато спиралите символизират вечността.

В украинската традиция великденските яйца често се украсяват и с растителни мотиви, които също имат значение, например цветята символизират красотата и мъдроста, плодовете- преданост и любов, а клас пшеница- благосъстояние. Рядко се отразяват животинските мотиви, те изразяват сила и здраве.

Как протича цялата процедура за извършване на тези ярки великденски яйца, вижте приложеното видео:

 

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!