You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Икона за здраве или благоденствие – Да изберем подходящата за подарък

Икона за здраве или благоденствие – Да изберем подходящата за подарък

Икона за здраве, пари, семейство е перфектният подарък за новодомци или хора с бизнес-начинание

С икона за здраве или просперитет никога няма да сбъркате при избора за подарък. Понякога и ние самите търсим упование в образите на светци, които покровителстват определени аспекти на живота. Не бива да правим случаен избор, затова освен чиста вяра и упование, е нужна и информация, за да сме полезни на себе си и близките.

Преди да подарите икона, погрижете се да бъде осветена. Без благословия в храма, тя би била само украшение на стената.

Икона за здраве и дълголетие – Покровителите на здравето в християнството са различни. Ако човекът, на когото ще ги подарявате, носи името на един от тях е най-добре – Свети Йоан Кръстител, Свети Антон, Свети Свети Козма и Дамян Свети Илия, Свети Киприан. Тези, които са се нуждаели от дълго лечение, могат да намерят подкрепа от Свети Пантелеймон.

Икони за любов и женитба – Самотните момичета или тези, които търсещи щастие в брака могат да разчитат на Свети Лазар. Той е покровителят на удачната женитба. Упование и подкрепа може да намерите и във Вяра, Надежда, Любов и майка им София.
Специално българите почитат изключително Свети Мина. Този светец закриля дома, но с негова помощ мнозина са дочакали и рожби. Освен това той помага на хора, които са тръгнали на път или са изгубили нещо.

Прието е на кумове да се подарява икона с образа на Йоан Кръстител. Никога няма да сгрешите с икона на Богородица. Тя ще е в подкрепа и когато се нуждаете от:

Икона за бременност и раждане – Освен Светата Майка, можете да подарите икони със Света Анна, Св. Св. Козма и Дамян Безсребърници или Света Марина.

Икони за кръщене – Тук правилото е Златно – винаги трябва да е обвързано с името на детето. Ако този, който ще бъде кръстен, няма конкретен покровител, консултирайте се със свещеника или просто изберете иконата Богоявление, която изобразява как Йоан Кръстител кръщава Христос в река Йордан.

След като осветите иконата по време на кръщенето, може да я поставите в стаята – най-добре над леглото му, за да бди над съня му.

Икони за благоденствие – Подходящият подарък за хора с бизнес начинание е иконата на Свети Никола, който се приема за покровител на банкери и моряци.

Осветена, подарена и приета с искрена вяра икона винаги носи в дома здраве и благодат
Осветена, подарена и приета с искрена вяра икона винаги носи в дома здраве и благодат

След като иконата е подарена и осветена се поставя, според канона, с гръб към изгрева, така че да се вижда от всеки, който влиза в помещението. Ако има кандило, по принцип трябва винаги да гори като символ на нетлеещата вяра. Заради сигурността на дома обаче, може да я палите само на празници.

Всяко християнско семейство трябва да има икона на Иисус, а над нея може да закачите само кръст. Всички останали икони трябва да са едно ниво под нея като символ на върховенството му.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!