You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Имението от „Твоят мой живот”: Непреходният чар на миналото, който можете да усетите и като туристи

Имението от „Твоят мой живот”: Непреходният чар на миналото, който можете да усетите и като туристи

Вилата от „Твоят мой живот” вече е сред най-популярните туристически обекти в Истанбул

Edip Efendi Yalisi или както го възприемат милиони зрители по света – домът на Джихан и Дилара в „Твоят мой живот” е сред най-търсените туристически обекти в Истанбул.

Преди да започнат снимките на сериала тази очарователна „стара дама” е просто една от всички отомански вили на Босфора. Тя е огромна по мащаби, но изискваща сериозни средства за покупка и поддръжка. Първият собственик на вилата е митичният Едип ефенди, който я купува, според документите, през 1887 година.

От тогава до днес е претърпяла множество трансформации, сериозни ремонти и е сменила няколко собственика. Повехналата красавица е възвърнала чара си, благодарение на кино индустрията. Легенди се разказват как последният притежател на имота е искал наем от 50 000 долара месечно, за да допусне снимачен екип в пределите му.
Имението на Твоят мой живот
Суперуспехът на „Твоят мой живот” напълно оправдават инвестицията. Домът, който в трети сезон принадлежи на Дилара и Харун (и се нарича Вила Ергован), е като малък дворец. Всеки успял да премине през непристъпните му порти се усеща онази специална атмосфера, в която са живели някогашните аристократи.


След финала на „Твоят мой живот” имението се отваря за туристи. Ако искате да бъде част от програмата ви в Истанбул, просто помолете да ви заведат до: Usküdar, Kandilli Mh, Kandilli Cd. № 26 – Göksu Cd, Edip Efendi Yalisi.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!