You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > Интервю за работа: Какъв е правилният отговор на „Разкажете ни нещо за вас“?

Интервю за работа: Какъв е правилният отговор на „Разкажете ни нещо за вас“?

Този въпрос обърква, дори влудява хората, които са изпратили перфектно CV и мотивационно писмо

„Разкажете ни нещо за вас“ – Това е въпрос, който със сигурност задавали, когато сте отивали на поредното интервю за работа. В повечето случаи това така обикновено питане буди най-малкото недоумение. За да се явите на интервю, задължително пращате автобиография, мотивационно писмо, понякога отивате и с препоръки. Не се дразнете обаче! Преповтарянето на най-важните факти за вас са добра възможност бъдещия ви шеф да разбере защо искате тази работа.

От сайта The Muse дори препоръчват много лесна формула, с която да дадете „правилния” отговор, чрез който да натрупате точки пред конкурентите ви за тази работна позиция.
Въпроси на интервю за работа - как да отговорим
Формулата работи на принципа „настояще-минало-бъдеще“. Започвате с текущото ви положение, когато обяснявате къде сте сега – какво знаете, какво умеете, статуса ви в личен план, който няма да попречи или дори ще помогне да се посветите на работата си. След това накратко се обръщате към миналото – където сте придобили безценни качества на предишни позиции. В крайна сметка се фокусирайте върху бъдещето или защо се вълнувате от възможността да кандидатствате за тази работа?

Ето ви отличен пример:

„В момента работя за компания Х, където съм в главен изпълнителен директор и управлявам най-важните клиенти на тази компания. Преди това работех в агенция, където се грижех за три международни козметични марки. Макар че съм много доволна от позицията си, интересува ме възможността да постигна и науча повече, затова съм развълнувана от тази възможност да кандидатствам за работа във вашата компания „.

Концентрирайте се върху опита и уменията, които смятате, че са най-подходящи за хората и мястото, за което кандидатствате. Също така, не се колебайте да се отпуснете малко. Кажете история или анекдот – хората, които говорят с вас, вече имат вашето резюме – трябва да им дадете възможност да научат нещо повече от написаното и да ги спечелите с остроумие и премерено чувство за хумор.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!