You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Iris Folding: Да направим картичка от есенни листа (Стъпка по стъпка)

Iris Folding: Да направим картичка от есенни листа (Стъпка по стъпка)

С изкусната техника Iris Folding може да запазим скъп спомен от циганското лято

Техниката Iris Folding (айрис фолдинг) е малко предизвикателство за нашата сръчност и въображение, но резултатът е впечатляващ. Състои се в дъговидно подреждане и сгъване на хартия (в нашия случай – есенни листа или парченца плат) като се спазва определен ъгъл, за да се получи стилизирана спирала.

Наречена е така от холандците, които са създали истински шедьоври от своите произведения, напомнящи на ирис, научи woman-onthe-top.net.

Ако обичате да подарявате ръчно изработени картички, да правите колажи и цели албуми, щедро използвайте новата техника за ръчна изработка. Приятелите ви със сигурност ще оценят това изящество, особено, ако е създадено от природни материали.

А сега да се научим заедно, стъпка по стъпка, с помощта на изкусните вълшебници от stranamasterov.ru как се прави
iris folding
Iris Folding – картичка от есенни листа

Възползвайте се от неочаквано дългото циганско лято навън. В парка или градината ще намерите пъстра палитра от есенни листа. Съберете от всеки вид и цвят.
iris folding 2
Сгънете ги на половина и ги изсушете едно по едно между страниците на старо списание или бели листи. Притиснете ги с някаква тежест и ги дръжте на стайна температура. Ако не ви се чака, може да ги използвате и веднага, макар подреждането да не се окаже толкова лесно.
iris folding 1
Сортирайте ги по цвят.
iris folding 2
Вземете кленов лист с нужната големина, очертайте го внимателно и изречете отвора на картичката. Прикрепете към картона за картичката с помощта на кламери предварително разпечатания Iris Folding – шаблон.
iris folding shablon
iris folding 3
Започнете подреждането на избраните есенни листа по очертаните линии – винаги в една посока (в случая – обратно на часовниковата стрелка. Редувайте цветовете така, че да има ефектно съчетание между тях.
iris folding 4
iris folding 5
iris folding 6
iris folding 7
Като приключите с подреждането, може да залепите гърба с подходящ картон или хартия.

Iris Folding с приятен мирис на циганско лято
Iris Folding с приятен мирис на циганско лято

Може да деколилате картичката с мънички есенни листа, плодове като шипки или жълъдчета. За да запазите листата, може да рамкирате с някоя готова рамка от популярните нискобюджетни магазини или просто да сложите целофан върху нея.

Честито! Вие току-що направихте своя пръв шедьовър от есенни листа и сигурно вече имате ново хоби!

loading...

One thought on “Iris Folding: Да направим картичка от есенни листа (Стъпка по стъпка)

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!