You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Искам бебе! Кога е идеалния момент да станеш родител?

Искам бебе! Кога е идеалния момент да станеш родител?

Мислите за бебе? Вижте кога е идеалният момент за една жена, да стане майка

Отглеждането на бебе е невероятно и чудесно пътешествие, което носи щастие и радост. Но и предизвикателства, и грижи, независимо от годините. И ако не се чувствате подготвени за това, ще ви бъде доста трудно да бъдете родители

Има ли такова нещо като „идеалния момент“ да бъдеш родител? Всъщност… не! Когато и да решите да създадете дете, винаги ще се чувствате неподготвени за неговото раждане и отглеждане.

Въпреки това, зрялата възраст може да бъде от полза. Нови изследвания показват, че бременността над 35 години може да има много ползи.

Защо?

Според проучването, жените, които стават майки в 30-те и 40-те се чувстват по-сигурни и по-спокойни. И е по-голяма възможността да изградят стабилна връзка и кариера.

В миналото, бременността над 35 години се е смятала за рискова, но днес науката доказва, че късната бременност си има своите положителни страни.

Изследването, което е направено от университета на Южна Калифорния показва, че раждането на 35 години подобрява умствените способности на майката. Нещо повече — в тази възраст жената вече е спокойна, чувства се уверена и сигурна. А освен това след раждането има нова енергия и се чувства по-жизнена. Да не говорим, че според някои изследвания, децата родени в по-късна възраст се развиват по-бързо и имат по-добра памет.

Изследването показва още, че жените, които са родили по-късно имат по-добра памет. Нещо повече — за разлика от жените родили десет или петнадесет години по-рано, те се чувстват по-жизнеспособни и имат по-добра работоспособност.

Кога е идеалния момент за бебе?
Кога е идеалния момент за бебе?

Всичко е свързано с хормоните естроген и прогестерон, които по време на бременността имат положителни ефекти върху мозъчните функции, особено когато бременността възниква в късни години. Естествено, бременността в зряла възраст има и някои рискове, но с подходящ хранителен и тренировъчен режим, както и с надежден лекар, спокойно може да износите здраво бебе.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!