You are here
Home > Здраве и красота > Искате траен грим? С тези 5 трика ще сте перфектни чак до сутринта

Искате траен грим? С тези 5 трика ще сте перфектни чак до сутринта

Да бъде безупречна през целия ден е много важно за всяка уважаваща себе си жена.

Летният грим често си създава проблеми и притеснения дали нещо не се е размазало и дали не сме заприличали на клоун. Тенденцията при макияжа е той да се прави с все по-дълготрайни формули. Но наистина хубавият грим може да ви излезе доста солено. А знаете ли, че може да постигнете същия ефект и да бъдете ослепителни часове наред с няколко прости трика.

Най-важният фактор, за да бъде лицето ви безупречно за дълго,

е постоянната грижа, която изисква кожата му. Ако се грижите за регулирането на излишния себум ежедневно, почиствате порите и хидратирате правилно според типа кожа, тя ще изглежда сияйна и свежа и без много грим. А нанасянето на база пред фон дьо тена и пудрата осигурява по-добра покривност и задържане на ефекта.

Ключово правило по нанасянето на грима е то да се случва на тънки пластове.

Вместо да заложите само на BB крем, който ще използвате в по-голямо количество, за да си спестите от фон дьо тена, по-добре нанесете фин слой от двете, за по-естествена визия. Освен това, основата за грим (праймър) ви осигурява безупречна кожа за часове наред. Тя изглажда тена, подхранва и предпазва от прекалено бързото абсорбиране на грима от кожата.

Това важи и за червилото и сенките – два тънки пласта е по-добре от един дебел. За дълготрайно цветни устни е много важно и използването на молив, с който да ги контурирате. След нанасяне на червилото повторете молива, за да запечатате цвета. На клепачите пък нанесете база, за да избегнете неприятното събиране на сенките.

Не без значение са и средствата, с които се нанася макияжът.

За фон дьо тена е за предпочитане конджак гъбата, която осигурява по-голяма покривност с по-малко количество. За ружа и пурата използвайте четки, при възможност и за червилото. Ако решим да откраднем опит от професионалните гримьори, обаче, нанасянето с пръсти изглежда не по-малко ефикасно. Но да не забравяме, че се изисква опит и отработени движения, за да постигне подобен на техния ефект.

Напоследък станаха популярни и спрейовете за фиксиране на грима.

Те са напълно достъпни и осигуряват по-голяма дълготрайност на целия макияж. Една хитрост при тях е, че е по-уместно да се пръскат на четка за грим, с която след това да се разнесат върху кожата. Ако решим да пръскаме директно, флаконът трябва да е на 15-20 сантиметра от лицето. Нанася се първо под формата на буквата „Х“, а после и на „Т“, за да покрие цялото лице.

По време на дългия ден или дългата нощ е подходящо за използвате матиращи кърпички за попиване на излишния себум.

Вместо да трупате пластове един и след друг и да изглеждате изкуствено от прекалено много пудра, по-добре просто да матирате с премахване на излишното количество. В противен случай си гарантирате и запушени пори, от които произлизат още куп кожни неприятности. И след това ще се нуждаете от двойно повече грим, който да прикрие досадните пъпки и червени петна. А не това е целта ви, нали?!

Интересни модни предложения може да откриете в секцията ни „Базар“ в менюто на сайта.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!