You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Истерично и разглезено дете?! – Вижте как сами си го направихте такова

Истерично и разглезено дете?! – Вижте как сами си го направихте такова

Темпераментът, аурата и липсата на внимание не са всички причини, заради които имате проблемно дете

Сигурно си спомняте времето преди да стане родител, когато на обществено място сте виждали и чували разглезени деца, които крещят и капризничат. Най-вероятно сте си мислили, че вашите никога няма да бъдат такива.

Да, всички така мислим, докато не станем родители. После се оказваме в капана на деца, които са като емоционално торнадо от писъци и сълзи. Обикновено сами сме виновни, защото допускаме шест родителски грешки, които правят децата разглезени:

1.Бързане, бързане, бързане

Ако да бързаме за нас е ежедневие и рутина, детето винаги е под натиск. Нищо чудно и самите ние да сме под стрес в такива ситуации. Препирането изпраща погрешно послание (която вероятно не искаме), а това е, че малките хора не са достойни за нашето време. Затова се стегнете и давайте време да изядат закуската на мира и сами да използват прибори за хранене, къпете се с игра, без да бързате и им четете няколко истории за лека нощ. Няма нищо да избяга, освен тяхното детство.

2.Непостоянен график за сън

Лягането не е нещо, което децата чакат с нетърпение и често се опитват да отложат с различни предлози, например – „Не съм уморен” или „Не ми се спи”, а едва очите държат отворени. Но детето, което му липсва сън и почивка обикновено не е щастливо и плаче и около най-малките дреболии.

Възпитание на разглезено дете

3.Претоварен график

Днешното общество е забързано и графиците ни са претоварени. Това много влияе и върху нашите деца – пречи им да се чувстват в безопасност и рационално да си разпределят времето. Когато пораснат, често се претрупват с различни дейности, които „не могат“ да пропуснат. Оставете ги „на въздух” поне у дома. Ако се налага да се променят навиците им, правете го постепенно.

4.Лошо отношение

И това е лошо отношение на родителите, не на децата, тъй като позицията на детето в голяма степен зависи от отношението на родителите. Не подценявайте своето влияние върху децата. Ако искате щастливо дете, бъдете родители, които излъчват щастие и позитивизъм.

5.Липса на контакт с очите

Обикновеният контакт с очите и времето, което отделяме един на друг може да направи чудеса и успокои напрежението в различни ситуация, когато децата (а и ние) сме на ръба. Освен това, важно е и времето, което изцяло посвещаваме на децата, а не това, когато с ъгъла с очите поглеждаме в мобилния телефон или с едната ръка правим обяд. Малките хора заслужават да отделим поне малко време – нито работата, нито другите задължения ще избягат.

6.“Възнаграждение“ за плача

Никой не иска да чува плач и истерия – може би ще се съгласите, че това е най-лошия възможен звук в космоса. По-лесно е да им дадеш, което искат, отколкото да слушате тези ужасни звуци. Но така ги учим, че истерията е начин, по който могат да получат всичко, което пожелаят? Децата бързо се учат и бързо разбират, че е достатъчно да започнат да крещят, за да им се изпълни всяко желание. Следващия път просто изтърпете.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!