You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Истината за истинският: Как всъщност се познава подходящият?

Истината за истинският: Как всъщност се познава подходящият?

В търсене на Голямата любов, щастлив брак, приказка с щастлив край животът ни кара да понесем болката от безкрайни срещи и несполучливи връзки

Със сигурност сте си задавали въпроса: „Как ще разбера, че съм срещал истинския човек?“ Отговорът, разбира се, не е прост. Има две причини, поради които хората искат да се оженят:

Да получават любов, признание, безопасност и сигурност
Да споделят любов и да узряват духовно и емоционално

Ако се чувствате несигурни и самотни, вероятно ще търсите някой, който да запълни тази празнота и да ви даде любовта, която търсите. Може да искате да намерите някой, който да ви изпълни и който да ви накара да се почувствате полезни. Проблемът е, че никой не може да го направи за вас. Това е нещо, което трябва да се научите да правите сами за себе си. Защото винаги сме привлечени от хора, които са на същото ниво на уязвимост и здраве с нас – Човекът, който търси любов ще привлече човек, който също търси любов. Всеки човек се надява да бъде изпълнен от другия, без да осъзнава, че се чувства празен и всъщност няма какво да даде. Затова никога няма да попаднете на „Истинския”, когато желанието за брак произтича от желанието да имаш любов и сигурност, вместо да споделиш любовта и мъдрост.

Вместо да се чудите: „Това ли е точният човек за мен?“ Запитайте се: „Аз ли съм истинският човек? Аз човек ли съм, който влиза във връзка, желаещ да споделя, или съм човек, който търси само любов и признание?”
Как да познаем истинският
Най-голямата причина за неуспеха на връзките е, че всеки от партньорите очаква нещо, което не може да получи. Когато хората не знаят как да се обичат и ценят, и да си създадат усещане за сигурност, със сигурност не могат да направят това за някой друг. Все пак всеки очаква това от партньора си.

Лесно е да разберете дали някой е подходящ за вас, когато целта ви в отношенията е да учите и споделите любовта си. Лицето, която е „пълна”, лесно забелязва, че някой е „празен“ и със сигурност няма да бъде привлечена от него. Хората, които са отворени за учене, емоционална и духовна зрялост, поемат отговорност за своите чувства и безопасност, няма да бъдат привлечени от хора, които са затворени, искат да контролират и просто искат да получат любов.

Няма да разберете веднага дали сте намерили правилния човек
Отнема месеци, за да разбере дали човек е този, който казва, че е. Не можете да разберете какъв е някой, докато не възникне конфликт и докато не разберете как се държи този човек в определена ситуация. Някои хора изглеждат наистина отворени и любезни, но когато се появи проблем, се ядосват, те показват съпротива и се затварят, вместо да се опитват да научат повече за себе си и за другия.

Важният въпрос е: Как този човек се справя с конфликти и колко време отнема да се отвори след него?

Тъй като никой от нас не започва напълно излекуван нова връзка, важно е да знаете дали партньорът ви иска да изследва проблемите, а не само да ги избегне. Несъгласието възниква във всички взаимоотношения, но ако и двамата партньори не искат да се учат от тези разногласия, нерешените проблеми във времето ще унищожат връзката.

Ако сте човек, който е отворен за учене и който иска връзката му да умножи любовта, има три ключови белега, по които да познаете Истинският:

Трябва да има и най-малката искра на привличане. Ако не се чувствате физически привлечени от това лице през първите 6 месеца, със сигурност страстта никога няма да се появи.
И двамата трябва да сте грижовни, състрадателни и да се приемете каквито сте.

И двамата трябва да сте отворени да извлечете полезното от конфликт, вместо просто да искате да спечелите и да сте прави.
Има и други неща като общи интереси и ценности, и те са важни. Но без първите три вашите отношения няма да издържат. Пеперудите в стомаха, когато го видите казват истината. Ако се чувствате депресирани във връзката, това не е вашият човек, но ако се чувствате щастливи и оптимистични, може да сте на правилния път. Обърнете внимание на вашата интуиция, тя може да ви каже, ако някой е добър за вас. Истинският не е само един – не се подвеждайте по приказките и романите, във връзката ви просто трябва да има любов и взаимно уважение.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!