You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Истинска любов или забавление: Как да разберем каква е връзката ни?

Истинска любов или забавление: Как да разберем каква е връзката ни?

Истинска любов, или просто флирт?

Всеки от нас търси любовта на живота си и връзката, която ще трае вечно. За да може да ни се случи това обаче, е необходимо връзката да бъде стабилна и зряла. Невинаги бурната любов е гаранция, че ще останете с този човек вечно. Но същото можем да кажем и за бавното опознаваме — и в двата случая, в крайна сметка откриваме, че не сме намерили идеалния партньор.

За съжаление, мимолетните връзки ги разпознаваме, когато вече е твърде късно и сме емоционално или физически твърде обвързани с този човек. От друга страна, много е възможно да пропуснем под носа си идеалната връзка, тъй като просто не сме разпознали правилните сигнали.

Истинска любов или забавление? Как да разберем в каква връзка сме?
Истинска любов или забавление? Как да разберем в каква връзка сме?

За разлика от мимолетните връзки, в зрелите връзки няма много драма, нито състезание, а заради това, двете страни са много по-щастливи. Това са показателите, които казват, че вашата връзка е точно такава.

Разправиите са рационални

Споровете не трябва да бъдат нещо лошо. Ако вашите спорове са рационални и конструктивни, вашата връзка може още повече да засили. И щастливите двойки се карат, но техните спорове са уравновесени, затова техните кавги са отлична основа за подобряване на връзката.

Не се конкурирате

В неузрелите връзки е важно чия дума е последна и кой е победил в една дискусия. В трайните връзки победата е по-малко важно. Понякога е по-добре да вдигнете ръце от дебата, отколкото да се борите и с ръце, и с крака, за да докажете, че сте прав.

Личното щастие е на второ място, първи са общите интереси

Разбира се, това правило не важи винаги, но компромисите и възможността за компромис са показател, че сте в зряла връзка. Веднъж отстъпвате вие, друг път другата страна. Истински показател за зрялост е нашата готовност да жертваме нещо за другия човек, за да бъде той щастлив.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!