You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Истинският финал на Чучулигата: Фериде и Камран се събират след години (Видео)

Истинският финал на Чучулигата: Фериде и Камран се събират след години (Видео)

Показаният финал на „Чучулигата” не изчерпва цялата история от романа на Решат Нури

Многозначителният финал на „Чучулигата”, който проследиха зрителите на сериала, в никакъв случай не е истинският край на историята на Фериде и Камран. Той е само началото на приключенията на красавицата, която се опитва да се справи със суеверието и тесногръдието на Анадола. Момичетата от woman-onthe-top.net са чели вечната книга на Решат Нури (и дори са гледали другите версии). Затова с радост ще ви разкажем какво се случва в действителност с Чучулигата и Камран.

Главната героиня получава доказателство, че мъжът, когото обича не й е бил верен. В романа другата жена не е Азелия, а авантюра по време на престоя му в Европа. Съкрушената Фериде не може да преглътне обидата, пише прощално писмо и решава да загърби живота си на момиче от богато семейство.

С дипломата си от френското училище успява да намери място като учителка. Първо започва работа в затънтено селце, където взима под крилото си нещастно момиченце. Детето е рожба на една жена, изоставила семейството си заради любовник. Тя го осиновява и е единствената й утеха в самотата.

След това поема нов ангажимент – в градско училище. Момичетата я обичат, колегите я ценят. Тя носи мъката си с мълчаливо достойнство и никой не подозира, че сърцето й е разбито.

Единствен, който усеща драмата й е възрастен композитор – Шейх Юсуф. По начина, по който свири, разбира болката й. Чучулигата има шансове да се установи, но случайно разбира, че възрастният мъж е много влюбен в нея. Смъртта му я наранява, но приказките, че тя го е убила с флирта си я прокуждат и от там.

Следват нови скиталчества. Красотата на Фериде я прави подозрителна. Фактът, че е неомъжена, учителка, запиляла се в дълбоката провинция, дразни тесногръдите. Обижда я вниманието на мъжете, опитите на местните богаташи да блестят. Един млад офицер – Икхсан е влюбен в нея, но тя не е способна да отвърне на чувствата му. Местният прелюбодеец се опитва да я вкара в грозен скандал и ухажорът й го предизвиква на дуел.

Огорчена от приказките на хората отново бяга. Опитва да живее като гувернантка, но там я притеснява вниманието на мъжа в семейството. Безпътицата на Чучулигата изглежда няма да има край. В крайна сметка става сестра на фронта, където среща двама стари познати – Икхсан и доктор Хайрулах.

Някога красивият офицер е обезобразен и на смъртен одър. Тя му вдъхва кураж и обещава да се ожени за него, когато се поправи. Той е щастлив една нощ с мисълта, че й е годеник, но прекалено я обича, за да приеме саможертвата й.

Одумките по неин адрес не спират. Възрастният доктор Хайрулах подозира, че Фериде бяга от спомени, а не живее в провинцията от желание да просвещава. Взима я под крилото си и се грижи за нея като баща. При поредния й проблем я изненадва с предложение. Предлага й фиктивен брак и състоянието си. Той отдавна се грижи за сираци в своя край и настоява заедно да се грижат за осиротелите деца.

В нощта на сватбата им Чучулигата се убеждава в чистите му намерения. Двамата живеят сговорно – като баща и дъщеря. Щастливи са да споделят самотата си, но за кратко. Докторът умира от рак, оставя й наследство и заръки – да се грижи за дечицата, да посети роднините си и да предаде писмо до Камран. Той отдавна е разбрал какво е разделило жена му и първата й любов.

След смъртта на доктора и Мусине Чучулигата отново се оказва в Текирдаг. След години раздяла отново вижда братовчед си. Фериде крие, че е вдовица. Оказва се, че Камран се е оженил от съжаление за непознатата, с която й е изневерил. Той е баща на малък син, но все още е влюбен в нея.

Истинският финал на Чучулигата е щастлив!
Истинският финал на Чучулигата е щастлив!

Двамата изгарят от чувства, за които говорят само с братовчедка си Мюжгян. След като Фериде е избягала Камран я е търсил дълго. До него са стигнали слуховете и за покойния композитор, и за брака й със старец. Съсипан е от вестта, че била щастлива в брака си.

Чучулигата така й не му предава писмото си. Дава го в ръцете на Мюжгян, за да избяга отново. Споделя само с братовчедка си, че е вдовица. Разбрала е за грозните слухове по неин адрес и се страхува да не помислят, че идва отново да омае Камран. Мюжгян обаче предава навреме писмото на Хайрулах. В него той поверява жена си на Камран с молба да прочете дневника й. Пише му, че тя винаги го е обичала и се надява той най-после да заслужи любовта й.

Фериде се сбогува с близките си, но семейството й устройва капан. Предават дневника на кадията, който изпълнява заръката на покойния й съпруг и ги жени за Камран. Влюбеният мъж не пуска Фериде да се качи на парахода, че няма да изгуби своята Гюлбешекер! Двамата се прегръщат под дърветата, където пее чучулига.

Последната екранизация е с отворен край по принуда. Заради падналият рейтинг снимките на сериала приключват неочаквано бързо. Феновете на сериала обаче истински се влюбиха във Фериде и Камран. Те предложиха своя, вълнуваща версия и в мрежата може да се види и щастливия финал на Чучулигата:

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!