You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Иванка Тръмп и тайните на една успешна бизнес дама

Иванка Тръмп и тайните на една успешна бизнес дама

Иванка Тръмп — тя е модел, вицепрезидент на корпорация „Тръмп”, както и създател и изпълнителен директор на „Ivanka Trump Collection“. Освен това е и автор в „Times”, а до неотдавна бе и асистент на баща си в култовото му риалити „Стажантът”. Иначе казано — тя е жена на върха.

Иванка Тръмп - една жена на върха
Иванка Тръмп – една жена на върха

Бившата манекенка и настояща бизнесдама далеч не разчита на баща си и милиардите му, за да постигне своите цели, а само и единствено на личните си успехи. Както споделя тя самата, в детството й често й се е налагало сама да си заработва джобните, а компанията си съвсем не е създала благодарение на името на баща си, а на личните си качества. Как се става жена на върха? Иванка Тръмп наскоро разкри в интервю своите тайни! Вижте кои са тънкостите в преговорите и как да избегнете подводните камъни в бизнеса, за да получите желаното.

ivanka 2

Задайте си целите отрано

Независимо дали търсите увеличение на заплатата, или искате да преговаряте за гъвкаво работно време, Иванка казва, че златното правило за всяко договаряне е доброто познаване на целта, а повечето хора пренебрегват това правило.

„Без план, позволявате на другата страна да определя целите ви, вместо обратното”, казва тя.

Опитайте се да разберете другата страна

„Най-важното нещо, което трябва да направите е да разберете приоритетите на другия човек”, пише Иванка. „Често целите на другата страна не съвпадат с вашите цели и вие трябва да бъдете готови да предложите това, което искат те, за да се чувстват победители”. Това обаче не означава, че вие трябва да се приемате като губещи. Точно обратното — ще имате възможност да постигнете компромисно решение, което да удовлетворява и двете страни.

ivanka 4

Преговаряйте на живо, за предпочитане на свой терен

„Не разчитайте на успешни преговори през електронната поща”, казва Иванка Тръмп. „Това би било ход в полза на по-слабата страна, което ще й позволи заобикаляне на директното противопоставяне и ще й даде време да намери идеалният отговор. Освен това, често може да бъдете неразбрани по електронен път.”

Наблюдавайте езика на тялото

„Знаков е дори начинът, по който се представяте, дори когато сте седнали на бюрото” — разкрива още една от тайните си Иванка. Тя добавя, че по-голямата част от комуникацията се осъществява словесно, но съобщения често се предават и чрез лични изрази, жестовете, позата и звуковите елементи. Според нея, не трябва да потупвате с крак или да си чоплите ноктите, да седите в края на стола, или да потропвате с пръсти, както и да кръстосвате ръцете. „Без значение колко бързо ви бие сърцето, застанете изправени, осъществете контакт с очите и се фокусирайте върху дишането”.

Ivanka
Слушайте повече, отколкото говорите

„Когато хората се чувстват неудобно, а много хора се чувстват така, когато трябва да преговарят, те започват да правят грешки в говоренето”, разкрива още една от тайните си Иванка. Тя добавя, че най-добрите преговарящи повече слушат и по-малко говорят.

Бъдете готови да си тръгнете веднага

„Ако ситуацията се нажежи или ви изглежда, че не може да постигнете една и съща позиция със събеседника, винаги можете да предложите да обмислите идеята и отново да се срещнете след няколко дни. Преговорите може да завършите и след този „период на охлаждане“, а тогава е по-вероятно да получите желаните резултати”, казва още тя.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!