You are here
Home > Здраве и красота > Йога за сън: 3 упражнения, с които ще заспите като бебе

Йога за сън: 3 упражнения, с които ще заспите като бебе

Йога за сън или кои са упражненията, които ще ни пратят във вълшебния свят на Сънчо

12 през нощта е, а вие се въртите в леглото и не можете да заспите? Всяка нощ имате проблеми със съня? Опитайте с йога за сън и резултатът може и да ви изненада доста приятно. Ето и няколко прости упражнения, които ще ви пратят директно във вълшебния свят на Сънчо. При това, без да се налага да пиете различни отвари или настройки.

Всичко, от което се нуждаете, е да се отпуснете за 15 минути леглото и да направите тези три упражнения.

Йога упражнения за спокоен сън
Йога упражнения за спокоен сън

1. Дишане с диаграмата

Легнете в удобна позиция по гръб, така че книгата (или друг подобен обект) да поставите спокойно на корема. Обърнете внимание на дишането и се опитайте да вдишвате и издишвате, изпълвайки диафрагмата.  Упражнението е правилно изпълнено, ако книгата лесно се издига докато вдишвате и се спуска, когато издишате. Чрез диафрагменото дишане отпускате шията, гърдите и горната част на гърба, а такова дишане е много полезно за намаляване на стреса.

yoga 2

2. Поза пеперуда

Вземете одеяло, кърпи и възглавници, за да разположите удобно тялото си. Поставете ги под гърба и коленете, като главата е на по-високо ниво от гърдите. Свийте краката в коленете, разтворете ги настрани и поставете възглавници под всяко коляно. Отпуснете бедрата и таза на пода. Дишайте нормално в тази позиция около 5-10 минути. Основната полза от това положение е да се отпусне тялото и да се подготви нервната система за сън.

joga 3

3. Краката изправени на стената

За да извършите това упражнение, ви е необходимо да легнете по гръб и бавно да изправите краката на стената, докато не получите прав ъгъл между тях и торса. Позицията е известна още като „полусвещ“.  Ако ви е неудобно можете да приплъзнете малко бедрата от стената. Можете да поставите малка възглавница под врата, за повече удобство, ако не се чувствате комфортно. Полежете в това положение 5-10 минути и отпуснете врата, гърба и бедрата. Когато приключите с упражнението ог комплекса с йога за сън, свийте коленете и се завъртете на едната страна, за да се изправите и се отправете право към леглото.

Лека нощ!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!