You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Йорданка Маринова с отворено писмо за книгите и хората

Йорданка Маринова с отворено писмо за книгите и хората

В епохата на глобализацията и дигитализацията, книгата си остава символ на просвещението дори днес

Списание „Жена на върха“ винаги е подкрепяло просветителския дух и дело на българските писатели, и ще продължим да го правим. Затова и в навечерието на най-българския празник – 3 март, публикуваме отвореното писмо на авторката на „Кралицата на краставиците“ Йорданка Маринова. Нейното желание книгите да достигнат до повече хора е и наше желание. Надяваме се инициативата й да има успех и да отведе повече хора в книжарниците и библиотеките.

Колажи арх. Белин Моллов
Колажи арх. Белин Моллов

Публикуваме писмото без никаква редакторска намеса от наша страна:

Отворено писмо до библиотеките, читалищата и читателите в България.

„Дела трябват, а не думи“ Васил Левски.

Аз ще започна с едно лично дарение на книгата ми „Кралицата на краставиците“, издадена от издателство ИвиПет 2017г. Получих пълния си хонорар за издадените досега бройки и ще направя лично дарени като редови читател – ще закупя 30 бр. от книгата на пазарна цена и ще ги даря на библиотеки и читалища.

Моля всеки, който иска да я прочете в пълния ѝ вариант, но няма възможност да си я закупи, да ми напише лично или да извести най-близката си библиотека или читалище за следната моя инициатива:

Напишете ми имейл до десет изречения на адрес [email protected]. Опишете какво е за вас вашата библиотека или читалището ви? Как ви е помогнало съществуването му? Какво мечтаете за развитието му? Моля, приложете и снимки, ако имате възможност.

Имейлите могат да напишат читатели, библиотекари или всеки, който има отношение към тези средища на българската култура. Моля, посочете на линията subject в имейла си коя библиотека или читалище представяте в писмото си, за да мога да се ориентирам по-лесно, когато бройката на имейлите нарастне.

Имейлите с цялото им съдържание могат да бъдат използвани по-късно в уебсайтове, книги, брошури и по всеки друг начин по преценка на получателя.

Най-сърцатите писма ще бъдат възнаградени с един брой от книгата ми „Кралицата на краставиците“, вкл. пощенските разходи. Библиотеката и читалището, което набере 50 читатели за книгата ще може да ми пише допълнително и да уговорим лично отворена вечер за четене и обсъждане по желана от аудиторията тема /възможно е разговора да се осъществи и по интернет/.

Можете да видите книгата тук:
http://www.smartreading.bg/produ…/kralicata-na-krastavicite/

Издателство ИвиПет рискува с мен и издаде „Кралицата на краставиците“. Посветих я на жените на България. Продава се много добре, читателите я харесват и я търсят постоянно. Имам я в непълен вариант и в блог, който поддържам, за да дам възможност и на българите зад граница да я прочетат по леснодостъпен начин.

За тези, които могат – се надявам да си я закупят за личните си библиотеки. Приходите от книжното тяло съм нарекла за възстановяване на иконите в храма Св.Николай в Мелник.

Всеки писател или човек, издал книга е поканен да се присъедини към инициативата ми.

Една птичка пролет не прави, но я предизвестява.

Не се гаси туй, що не гасне, както ни завеща Вазов.

Вярвам в това.

С обич: Йорданка Маринова

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!