You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Как да почистим банята с най-евтиния продукт у дома?

Как да почистим банята с най-евтиния продукт у дома?

Това средство струва стотинки, но чисти безотказно

Искате ли банята ви да блести почти без усилия? Ако ви е писнало да купувате скъпи препарати, да харчите пари за всякакви почистващи средства, днес ще ви предложим евтино решение.

Тази съставка се намира в абсолютно всеки дом. Струва стотинки и най-вече — почиства идеално, без да замърсява околната среда.

Става въпрос за готварската сол.

Ако ваната ви у дома е замърсена, спестете си мъките да търкате с гланц, или да си рискувате здравето със скъпи препарати. Вземете гъба, посипете върху нея една супена лъжица сол и третирайте замърсената площ, която предварително сте намокрили с вода.За по-малко от 5 минути ваната ви ще светне. А след това е достатъчно да изплакнете с вода и тя е напълно чиста.

Мивката в банята също може лесно да се изтърка от замърсяванията, но с комбинация от сода и сол. Отново сложете равни части сода и сол върху гъбата, навлажнете леко повърхностите и търкайте. Може да оставите сместа да престои около 5 — 6 минути и да изплакнете с вода.

По същия начин може да почистите мивката в кухнята и дори пода, стига да не е от дърво.

Благодарение на готварската сол и содата вие не само ще имате идеално чиста баня и кухня, но те също така дезинфекцират доста ефикасно. Натриевият хлорид ще помогне за унищожаването на голяма част от вредните бактерии — нека не забравяме, че хлорът е сред най-използваните продукти за пречистване на водата.

Да изчистим банята със сол
Да изчистим банята със сол

Допълнителен съвет: Ако искате да ароматизирате помещението след почистването, може да използвате и няколко капки лимон в почистващата смес. Или просто да оставите кори от лимон, които абсорбират неприятната миризма и освежават въздуха.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!