You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Как да посрещна гости в идеален дом: 10 трика за тези, които ненавиждат битовизмите

Как да посрещна гости в идеален дом: 10 трика за тези, които ненавиждат битовизмите

Вместо да прекарате деня в безкрайно чистене и подреждане, използвайте времето за нещо, които ви доставя удоволствие

Разбираме жените, които обичат безупречния си дом и са взискателни към външния си вид. Разбираме и тези, които се разтоварват като чистят и подреждат. Много дами обаче с радост биха използвали времето си за други неща, вместо в безкрайно бърсане на прах, гладене и т.н.

Ако ви изненадат гости с четвърт част предизвестие или просто не искате да губите време в „слугуване”, не е нужно да се наказвате. Винаги може да се радвате на подреден дом и да използвате времето си за нещо по-приятно от подреждането. Как става това ли?! С някои прости трикове на много заети домакини:

Как да накарам дома си да заблести от чистота?

Колко време ви трябва обикновено за това? Верен отговор – 15 минути!
Просто избършете огледалата, стъклените врати и прозорци, с помощта на специални кърпички или спрей за почистване на стъкло. Нищо не променя къщата като блестящото стъклото!

Измийте блендера

Колко мислиш, че ти трябва? (Правилен отговор – 2 минути)

Налейте топла вода в смесителя, добавете няколко дози течен сапун, включете блендера за 2 минути. Готово – блести от чистота!

Махнете драскотините по мебелите

Е, за това ще ви е нужна една нощ, но не търкане! Просто купете качествена боя за обувки и изтъркайте драскотините по кожата на мебелите. Оставете да действа през нощта, след това изтрийте това, което не е попило. Тапицерията ще блести като нова.

Премахване на надраскано от химикалка

Колко мислиш, че ти трябва? (Правилен отговор – 3 минути)

Това е безценен съвет на майките на ученици. Дамаска или дреха, оцапана с мастило се чисти за минутки с ацетон.

Почистете мазната фурна

Колко мислиш, че ти трябва? (Правилен отговор – 10 минути)

Приготвя разтвор: ¼ чаша за течност миене на съдове, ¼ чаша разтвор на водороден пероксид, лимонена кора, 1 супена лъжица оцет. Хубаво разбъркайте и с гъбичката за миене разнесете равномерно по цялата вътрешна повърхност. Затворете вратата и правете, каквото ви хареса. Колкото повече стои – толкова по-добре. След минимум 4 часа отворете и оберете излишното – фурната ще блести от чистота!

След като сте направили „основно” почистване е време за вашия образцов вид:

Как да изгладя дрехите си без ютия?

Докато взимате душ, окачете някъде в банята тоалета, който трябва да изгладите. Нищо не изправя гънките по-добре от парата на горещата вода.

Как да направя кожените си обувки да изглеждат като нови?

Кожените – черни или тъмни на цвят обувки ще заблестят като нови, ако разнесете върху повърхността им евтин хидратиращ или подхранващ крем.

А велурените обувки?

Велурените обувки изглеждат като нови, когато ги изтъркате с ученическа гума за триене. Лъскавите им петна ще се разнесат, когато леко ги обработите с пила за нокти.

Как да премахна петната от фон-дьо-тена?

С просто нещо като пяна за бръснене се маха неприятните петна от фон-дьо-тена. Нанесете засегнатата тъкан и просто измийте. Дори тампончето, с което го разнасяте по лицето ви ще се измие с лекота по този начин.

И ако накрая всичко е минало добре и трябва да смените (по някаква причина) бързо чаршафите на леглото:

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!