You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Как да премахнете миризмата на цигари от дома?

Как да премахнете миризмата на цигари от дома?

Миризмата на цигари у дома е неприятна, но лесно може да се отървете от нея и то – за стотинки

Дори и да сте пушачи, може би не пушите у дома, а излизате на терасата. Ако сте поканили гости, които е неудобно да ги пратите там, особено, когато застуди, може да се наложи с дни да проветрявате помещението, в което сте били. Миризмата на цигари в апартамента е наистина неприятна и се усеща особено силно там, когато никога не се пуши – сякаш димът е попил по всички мебели и текстил на стаята.

Може да проветрявате дълго, да ползвате ароматизатор със съмнителен успех, но може и да опитате няколко неща, които ще ви освободят с лекота от ужасния мирис:

1. Оцетът е доказано ефикасен при всички проблеми от този тип. Разнесете по повърхността на дървените мебели разтвор на оцет с топла вода разнесете като използвате памучна тъкан.
Как се премахва миризмата на цигари лесно
2. Опитайте със сода за хляб. Това е чудесно за вътрешността на чекмеджетата – „затворете” содата в тях за 24 часа и тя ще попие всички аромати.

Можете да използвате и за мека мебел. Натъркайте на повърхността на гарнитурата ви със сода за хляб. Оставете да престои за 24 часа и почистете добре с прахосмукачка на следващия ден.

3. Ако тези две техники не решат проблема ви с миризмата на цигари, опитайте смляно кафе или активен въглен. И двете поглъщат ефикасно неприятните миризми.

4. В дългосрочен план, ако често пушите във вашия дом, задължително трябва често да минавате по стените и да почиствате мебелите с детергент и вода.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!