You are here
Home > Lifestyle > Мода и стил > Как да се гримираме правилно? Съветите на топ гримьорите

Как да се гримираме правилно? Съветите на топ гримьорите

Как да нанесем правилно грима и в каква последователност? Ето какво съветват гримьорите

Грим? Да, дори тук си има тънкости. Правилното поставяне на грима е изкуство, което се учи с години. Топ гримьори обаче издават тънкостите за правилно поставяне на грима. Ето и тайните на доайените, благодарение на които звездите изглеждат перфектно на червения килим.

1. Нанесете коректор вместо пудра

Практиката за нанасяне на коректора преди пудрата е една от най-честите грешки. Според гримьорите, коректора се слага след пудрата, за да се изчистят евентуални нередности, които пудрата не е успяла да покрие. Разбира се, важно е добре да се постави коректора, за да се слее с основата.

2. Сенките за очи се нанасят преди очната линия и спиралата

Топ гримьори дават съвети за грима
Топ гримьори дават съвети за грима сн. Pixabay

Много жени правят следната грешка — първо спирала и очна линия, а тогава сенките за очи. Правилното е обратно – първо сенките, едва тогава спиралата и очната линия.

В този случай ще се радвате на перфектен поглед. Ако обаче изпълните обратната процедура, спиралата ви ще бъде сплъстена, а очната линия покрита с цвета на сенките.

3. Нанесете Ружът преди червилото и преди грима за очи

Този принцип е добър, само ако имате намерение да излезете с минимален грим. Ако планирате нещо по-фрапантно като вид, с по-ясно изразен грим за очи или устни, оставете ружът за най-накрая. Само така ще получите перфектен завършек на макиажа.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!