You are here
Home > Здраве и красота > Как да си направим прическа омбре без боя (Идеи за еко – козметика за коса с лимон)

Как да си направим прическа омбре без боя (Идеи за еко – козметика за коса с лимон)

Лимонът се оказва най-гальовния продукт за косите ви – не си харчете вече парите за фризьор

Ако държите да сте в крак с модните тенденции и съвсем в духа на лятото, то със сигурност ще поискате да се поглезите с омбре прическа. Този тренд е не само актуален, но и видимо подмладява лицето, да не говорим колко повдига духа.

Вече сме ви разказвали доста за нея – знаете как да си я направите сами. Боята за коса обаче винаги руши структурата на косъма, независимо кой ви я разнася – вие или фризьор-професионалист.
Натурална боя за коса - прическа омбре и сомбре
За да изглеждате атрактивно, но без риск за здравето и красотата ви, препоръчваме обичайната еко – натурална козметика и най-вече да обърнете внимание на добрите стари лимони. Популярния цитрусов плод не само е основно средство за отслабване, но и е в изключителна полза за косите.

Микс равни части сок от лимон и истински ябълков оцет разнесен по корените, но косите ще ви отърве от гадния пърхот. Достатъчно е само да постои 10 минути, дори не е нужно да се отмива.

Перфектният балсам за коса пък е комбинацията лъжица обикновен балсам, лимонов сок и зехтин. Действа в пъти по-възстановяващо!

И най-атрактивната полза от лимона: Омбре или сомбре без боя за коса!

С четка за боядисване на коса нанесете смес от витамин С и сок от прясно изцеден лимон. Ефектът върху небоядисана коса е…ЕХАА!

Втората популярна рецепта за омбре с лимон е: изцедете два плода и смесете с половин бира (т.е. 250 мл). Нанесете сместа върху половината дължина на косата. Излезте на слънце, за да изсъхне и не мийте! Ефектът е магичен не само за гледане. Бирата е чудесно средство за поддържане здравото на косата!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!