You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Как да завледеете дансинга: Най-лесните трикове, които ще ви превърнат в Джинджър Роджърс

Как да завледеете дансинга: Най-лесните трикове, които ще ви превърнат в Джинджър Роджърс

Мечтаете да завладеете дансинга? Ето как можете да блеснете с талант

Мечтаете за голямата сцена? Най-сигурния начин за успех е като тренирате дълго и упорито. Но, ако не става въпрос за системни изяви, а само за случайни срещи с приятели, може да си спестите скъпите уроци по танци.

Предлагаме ви една проста техника, с която успешно ще се изявите на дансинга, а в същото време ще се забавлявате.

1. Тайната е в ханша

Раздвижете ханша
Раздвижете ханша

„Повече ханш, ханш, ханш“, обича да казва богът на латино танците в България Алфредо Торес. И е прав. Учените създадоха виртуален модел на перфектните танцови движения и установиха, че жените, които движат бедрата си по време на танца, всъщност са по-харесвани, отколкото тези, които се стягат.

Така че зарежете задръжките, спрете да се притеснявате, че нямате нужните умения, или че сте твърде заоблени отзад. Джей Ло също не е от слабите, но танците й са тотален хит. Завъртете смело бедра в ритъма на танца и не спирайте да ги движите до края на изпълнението.

2. Ръцете горе

Не търсете симетрия и синхрон, съветват учените. Тези от вас, които махат ръцете си несиметрично, ще имат повече успех. Не се притеснявайте да демонстрирате гребане с лодка, навиване на прежда, или все едно плувате. Точно това е начинът да танцувате.

Асиметрията е другата тайна на успешните танци
Асиметрията е другата тайна на успешните танци

3. Ритъм вдъхновен от живота

Ако се притеснявате, че няма да изпълните някои от движенията на вече популярни танци, създайте си свой ритъм и стил. И най-добрите танцьори са почерпили опит от живота. А звездите ще ви кажат, че модерните им танци, често са вдъхновени от прости движения, които са наблюдавали в ежедневието си.

Къртене на асфалт, протягане нагоре, тропане с крака, клякане и ръцете горе. Добавете и миене на прозорци, съчетано с подскок и ще имате собствен стил, който е уникален, оригинален и който е най-добър за вас.

А сега пуснете любимата си музика и експериментирайте спокойно. Забравете за задръжките и дансинга ще бъде ваш.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!