You are here
Home > Здраве и красота > Какъв здравословен проблем крием, когато имаме студени ръце

Какъв здравословен проблем крием, когато имаме студени ръце

„Студени ръце” не е диагноза, а признак, че нещо не е съвсем наред с тялото ни

Изразът „студени ръце, топло сърце“ е симпатичен, но не казва какво значава, когато имаме непрекъснато студените ръце.

Когато температурата падне, нормално е ръцете ви да са по-хладни, защото кръвоносната система работи за регулиране на общата телесна температура. Въпреки това, има някои симптоми, на които трябва да обърнете внимание.
Студените ръце са предупредителен признак. Имате проблем с нервите и циркулацията и трябва да отидете на лекар, в случай че:

1. Не само ръцете, но и краката ви са вкоченени
2. Цвета на кожата ви е променена
3. Усещате болка
4. Имате рани и изпъната кожата

Болести, чийто симптом са студени ръце: анемия, болест на Бюргер, диабет, периферна артериална болест – ПАБ, болест на Рейно и склеродермия. Това са нарушения, които намаляват кръвообращението в крайниците. Лекарят може да диагностицира основния проблем и да предложи подходящо лечение. Също така, постоянно студени ръце и крака могат да бъдат реакцията на някои лекарства като бета-блокери и лекарства за щитовидната жлеза, както и мигрена.
Какво означава да имате студени ръце
Измръзване:

Имайте предвид, че когато тялото е изложено на температура под нулата за дълго време, кожата на тъканта може да изстинe, което е началото на сериозно измръзване. То най-често се случва на ръцете, краката, носа и ушите. Можете да почувствате скованост или щипане, а кожата ви изглежда бяла като восък. В тежки случаи могат да се появят мехури върху кожата. Ако мислите, че сте измръзнали, отидете при Вашия лекар или спешна помощ.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!