You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Какво да правим с остатъците от тапети? (13 прекрасни идеи за декорация)

Какво да правим с остатъците от тапети? (13 прекрасни идеи за декорация)

С тапети може да оживите стари мебели, да зонирате големи помещения или да направите малък шедьовър от украса

Когато сте приключили с досадното лепене на тапети или просто сте намерили забравени остатъци в мазето, не бързайте да ги запращате в контейнера! Сега е момента да яхнете въображението си и да се забавлявате. От woman-othe-top.net ви предлагат 13 интересни идеи за декорация, а и вярваме, че може да измислите още много приложения за парчета от тапети:

1. Необичаен таван
tapeti 1b

tapeti 1a
С едно-две рула може да не облепите цяла стая, но таванът ви може да грейне така, че да бъде стилово еднакъв с интериора и да се превърне в интересен акцент.
tapeti 1d

tapeti 1c
2. Тапети на вратата
tapeti 2
Да, има си облепящи материи, които да „матират” стъклото, но защо не експериментирате?! Интересното цветно решение е чудесна алтернатива, особено ако облепите и стената около вратата.
tapeti 2b
3. Тапети за нисша
tapeti 3
Това е много интересен вариант. Този уж недостатък може да се превърне в интересен акцент на помещението, особено, ако го използвате с конкретна цел.

4. Тапети на стълбите
tapeti 4
Вижте колко атрактивно изглеждат тези уж неизползваеми парчета тапети, когато украсите стъпалата.

5. На хладилника
tapeti 5
Вместо декупаж или стикери, опитайте да облепите старият хладилник с подходяща материя. Това ще го направи далеч по атрактивен, да не говорим, че може да подберете стил на тапетите, еднакъв с този в кухнята.

6. В мебелите
tapeti 6
tapeti 6 b
Несъвършенствата на старите мебели ще се прикрият с подходяща текстура. Оригиналното решение ще им придаде блясък на модерен дизайн.
tapeti 6 d

tapeti 6 c
7. Върху мебелите
tapeti 7
По същия начин може да украсите мебелите отвън. Идеално решение за майсторките в ръкоделието, които искат да украсят стария шкаф – толкова полезен, но вече захабен и с известни неравности.

8. По стените
tapeti 8
Зонирането на стаите е необходимо, особено, ако имате само две на разположение. С две ленти тапет ще оформите своеобразен кът, който ще разшири помещението визуално.

9. Таблите на леглата
tapeti 9
За да направите спалнята си по-атрактивна, а леглото – достолепно, може да си направите „табла” с лента стар тапет. Стаята ще стане интересна, а вие ще се чувствате така, сякаш си лягате в царски покои.

10. Декор на стените
tapeti 10 b

tapeti 10
Тук говорим за истинско изкуство – с парчета тапети да направите фина декорация на интериора.
tapeti 10 d

tapeti 10 c
11. Одежда за абажури
tapeti 11
Обновете старите си абажури с дизайнерски тапети. Ще изумите гостите си с провокативни решения, които ще бъдат не само интересен акцент, а и елегантно допълнение.
tapeti 11 b
12. Тапети за маса
tapeti 12
Да, точно така! Дори да ви се струва странно, погледнете колко естествено се получава. Не хвърляйте старата маса, защото вече не е каквато я купихте – просто я обновете с тапети!
tapeti 12 b
13. Пачуърк в интериора
tapeti 13
Това е дейност само за големи майстори! Не изглежда сложно да слепиш различни парчета, но си помислете колко търпение, вкус и идея трябва да имате. Резултатът обаче е „Уау” и със сигурност няма да съжалявате, че не сте са отървали от старите тапети!
tapeti 13b

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!