You are here
Home > Lifestyle > Мода и стил > Какво да си откраднем от Седмицата на модата в Ню Йорк

Какво да си откраднем от Седмицата на модата в Ню Йорк

Не всичко е само за шоуто.

Обикновено големи форуми като Седмицата на модата се свързват с пищни и екстравагантни ревюта, на които се представят нови колекции и куп модели, правени сякаш само за случая. Просто те се връзват с ежедневния стил и градската обстановка. А и не всяка от нас ходи по балове, приеми и коктейли, където да се фука с дрехи от котюр.

Но покрай цялата тази леко щура и неразбираема мода, винаги има от какво да се вдъхновим, откъде да вземем пример и какво да си откраднем за предстоящия сезон. Преди дни бяха представени колекциите за есен/зима 2018-2019 г. Ето какво ще властва след като лятото дойде и после неусетно си отиде.

Няма как модно ревю да се мине без полъх от миналото.

Този път на преден план излизат онези щури и цветни диско години, за които един копнеят да се върнат, а други са чували много за тях. Шарени връхни дрехи, строги костюми, подплънки на раменете и големи обеци, спускащи се до раменете, са един от акцентите в доста от ревютата. Работещото момиче в зората на еманципацията ще се завърне с нови сили и модели.

Напълно очаквано и в духа на кампаниите срещу сексуален тормоз,

някои от моделите на подиума се отличиха с феминистки послания. Някои дори и откровено вулгарни. Като знаем колко бързо подобни тенденции се смилат от масовата мода, нищо чудно да лъснат по тениските още през лятото.

Леопардовият принт също е една ретро класика, която предизвиква доста разнопосочни реакции. Истината е, че трябва да знаем как да я носим и съчетаваме – най-добре с черно. Ако досега все сме гледали намусени моделите с този десен, следващата есен е време за експерименти.

Карето ще бъде хит както през пролетта и лятото,

така и за по-студените месеци в края на годината. С него можем да бъдем както елегантни в офиса, така и по-спортни през почивните дни. Златото прави крачка назад, за да отстъпи място на среброто. Стилни рокли за по-специални поводи, блузи и панталони, които да комбинираме с черно и различни цветове.

Романтиката няма да си отлети с предстоящото лято,

а ще продължи да витае във въздуха и през есента. Фини материи, нежни цветове, най-вече розово,  и ефирни силуети. Роклите съчетаваме с яке или жилетка за хладни, но незабравими вечери. Огромни шалове също ни гарантират топлина и стил.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!