You are here
Home > Здраве и красота > Карта на акнето: За проблеми в кой орган сигнализира кожата на лицето?

Карта на акнето: За проблеми в кой орган сигнализира кожата на лицето?

Акне не е само козметичен проблем, а и знак, че нещо в тялото ни не е наред

Появата на акне по лицето не е случайно – това показва, че вътрешните органи имат проблем и той „избива” навън под формата на проблемна кожа.

Хормонални нарушения, честата консумация на храни, които са вредни за тялото, както и други фактори могат да допринесат за появата на акне по лицето и други части на тялото. Това обаче е и знак, че някои от нашите вътрешни органи страдат. Използвайте карта, която е създадена след известно проучване, за да разберете точно къде в организма ви е отчетено нарушение. В нея са съчетани аюрведа – знания и опита на древните китайски лекари, чиято мъдрост е стигнала до следните изводи:

1 и 2 – Храносмилателната система

Опитайте се да ядете по-малко преработени храни и намалете количеството на мазнините, които консумирате. Пийте повече вода и яжте пресни плодове и зеленчуци.

3 – Черен дроб

Черният дроб е трудно да се справи с алкохол, много мазнини, млечни продукти и токсини. Между другото, заседналият начин на живот му вреди не по-малко от нездравословна храна. Направете си и коригираща диетата, но и отделяйте 30 минути на ден за упражнения, които са ви по силите.

4 и 5 – Бъбреци

Не само акне, но също така и тъмните кръгове и торбички под очите алармират за бъбречна дисфункция. Помислете за това, пийте достатъчно количество прясна вода и спазвайте правилата за опазване на здравето на бъбреците.

6 – Сърце

Проверете кръвното налягане (възможно е да се окаже високо) и нивото на витамини от група В. Често излизайте на чист въздух, ограничете употребата на месо и пикантни храни, добавете към диетата повече ядки, риба, авокадо. Проверете нивото на холестерола в кръвта.
akne
7 и 8 – Бъбреци

Движение, достатъчно количество вода и минимум на алкохол, кофеин, и други напитки, които са „изсушават“ тялото – това са тайните на доброто бъбречно здраве. И не забравяйте за правилното хранене!

9 и 10 – Дихателната система

Ако пушите, това е знак, че е време да се откажете. Отървете се от вредните вещества чрез подходяща диета и аеробни упражнения (плуването е най-добре). Опитайте се да не злоупотребявате с вещества, които са известни със своите окислителни свойства: алкохол, кофеин, млечни продукти, месо и захар. В храната трябва да доминират зелени зеленчуци.

11 и 12 – хормони

Ако се появява акне в тези области, се обърнете към специалист, за да проверите вашия хормоналния баланс. Постоянният стрес води до хормонални промени и поява на проблемни зони по кожата на лицето.

13 – Стомах

Включване на повече фибри в диетата, умерено хранене (не преяждаме, но и да се избегнат строгите диети). Пийте билков чай за подобряване на процеса на храносмилането, опитайте масажи и специални пози от йога.

14 – Заболяване

Тялото постоянно се бори с патогени и когато се разболее и когато ние се чувстваме добре. Понякога заболяването може да бъде придружено от появата на акне по лицето, което изчезва след лечение.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!