You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Кажете „Да“ на сватбената торта (Снимки и съвети)

Кажете „Да“ на сватбената торта (Снимки и съвети)

Как да кажете „Да“ на сватбената торта и какво трябва да знаете за нея

Омъжвате се? Честито! Това е най-прекрасния ден за всяка бъдеща булка и най-напрегнатия. Наред с трескавата подготовка за менюто, ресторанта, гостите, роклите, един от най-важните въпроси е изборът на сватбената торта.

Докато вие се губите в море от шифон, коприна, сатен и дантели, а сватбените ви агенти / ако сте наели такива/ се занимават с организацията на събитието, неусетно изплува един важен въпрос — каква да бъде сватбената торта?

Повечето двойки смятат, че с избора на глазурата и вкуса, темата е изчерпана, но това съвсем не е истина. В най-важния ви ден може да се случи фал и да оставите половината си гости без десерт.

Но не се отчайвайте и не се лишавайте от вкусното изкушение, само заради това. Кажете смело „Да“ на сватбената торта.А ние ще ви помогнем да изберете най-добрата.

Изборът на сватбената торта не е е лесен
Изборът на сватбената торта не е е лесен

Как да изберете съвършената сватбена торта?

Най-добре е да изберете торта на няколко етажа, а всеки етаж да бъде с различен вкус. Заложете обаче на хармониращи вкусове, които да се съчетават.

Така например, първия етаж нека да бъде с орехи (Важно: Първия етаж трябва да е най-твърд) Вторият от шоколад, а третият или най-високият нека бъде най-кремообразен(Най-мекия блат е добре да бъде сложен най-отгоре). Гледайте тази част да бъде с по-малко захар и повече плодове, за да могат и по-възрастните да опитат от тортата ви.

Съобразявайте се с цената

Килограм торта обикновено варира между 50 и 100 лв. А една наистина добра и изискана торта може да достигне и до 500 и дори 1000 лв. Колкото и невероятно да ви звучи. Всичко зависи от това откъде ще я поръчате, но най-вече от вкуса. Няма красива и евтина торта, но ако искате да спестите изберете повече пари, най-добре заложете на плодова торта без ядки, или с бадеми и шоколад и с много декорации от марципан или сметана.

Количество

Един килограм торта е достатъчно за една дузина хора, което означава, че за около 100 души ви е нужда поне 8 — 10 кг торта. Всичко зависи и от вида на тортата — ако е с ядки, може да е по-тежка от тези с крем. Винаги имайте предвид едно кило повече.

Декорация

Ако не можете да се разберете със свекърва си за украсата, по-добре вземете една по-проста торта. Така ще има и мир в къщата.

Изборът на сладкарите

Важно е да знаете, че тортата трябва да бъде поръчана поне 2 седмици по-рано. И не правете компромиси, а се доверете на фирма с опит и е известна с качествените си продукти. Особено, ако не искате  гостите ви да подмятат, че сладкишът е стар.

По-голяма част от сладкарите доставят творенията си на място, но ако се наложи, имайте готовност да я транспортирате и сами. Имайте предвид, че тортата е най-важна част от тържеството след венчавката. И е много важно кой ще я реже. Според някои суеверия, каквато бъде тортата и партито, такъв ще бъде и бракът след това.

Пожелаваме ви красива сватба, сладка торта и много щастлив брак! Горчиво!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!