You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Келиан Конуей: Единствената, която Доналд Тръмп слуша

Келиан Конуей: Единствената, която Доналд Тръмп слуша

Келиан Конуей е най-високопоставената дама в администрацията на 45-ия президент

49-годишната Келиан Конуей е любимка на американската преса, след президента Доналд Тръмп, тя най-често се среща на страниците на вестниците. Без нейния принос милиардерът нямаше да стигне до Овалния кабинет. Тръмп признава, че тя е най-близкият му съветник и стратег по политическите въпроси, играла изключително важна роля за победата му на изборите. Ето защо и сега е част от екипа му в Белия дом.
Келиан Конуей съветникът на Доналд Тръмп
В продължение на 30 години тя ръководи агенция, която се занимава с допитвания, отнасящи се до жените. От услугите й неведнъж са се възползвали различни организации, големи компании и известни марки. Тя има мисия и цели да създаде нагласа за правилното общуване с женската аудитория.

През лятото на 2016-та година влиза в предизборния щаб на Тръмп, а решението изглежда брилянтно. Тя успява да замаже скандалите около богаташа и изпуснатите от него дискриминационни изказвания спрямо жените. Келиан Конуей е единствената дама, която е заемала толкова висока позиция в историята на Републиканската партия.

От берачка до висш пост в политиката на САЩ

Келиан Конуей е родена в бедно семейство в Ню Джърси, в близост до Филаделфия. Изоставена е от баща си още в детството, а с отглеждането й се ангажират майка й, баба й и двете й неомъжени лели. По стените на дома й никога не са висели портрети на президенти, а на репродукции от „Тайната вечеря“, както самата тя споделя.
Келиан Конуей съветникът на Доналд Тръмп
В юношеството си Келиан всяко лято в продължение на 8 години се е трудила във ферма за боровинки. Още от тогава тя е показвала завидно старание и упорита работа, благодарение на което на 20-годишна възраст, тя печели шампионата за бране на боровинки. От тогава насам винаги се бори за първото място, независимо с какво се е захванала.

След като получава бакалавърската си степен по политически науки в престижния университет Тринити във Вашингтон, Келиан затвърждава академичните си успехи в Оксфорд, а по-късно завършва и Юридическия факултет на университета Джордж Вашингтон. По време на избирателната кампания тя често напомняше на журналистите в словото си, че Хилъри Клинтън (основният съперник на Тръмп) не си е взела изпита пред адвокатската колегия от първия път.

Още по време на студентските си години тя осъзнава, че републиканските възгледи са близо до нейните представи.

Образованието, което получава, несъмнено й гарантира една блестяща кариера. Работила е в няколко консултантски компании, а през 1995 година създава своя фирма, за да провежда проучвания на общественото мнение по поръчка на богати и влиятелни корпорации в Америка. С остроумието си, с умението си да комуникира активно, а и с привлекателния си външен вид, Келиан завладява медиите и често присъства като героиня в тях. През 2005 година тя става известна и като автор, написвайки книга за жените, съвременния им начин на живот и размиването на границите на политически, расови и религиозни различия.

Магьосницата на Тръмп

Влиянието на Келиан върху Доналд Тръмп стана кристално ясно на всички, още докато тя се зае с воденето на кампанията му. Медиите веднага обърнаха внимание, че Тръмп е смекчил тона. Келиан умее да запазва хладнокръвие и да се опира на студения си разум, вместо да разчита на емоционални излияния. Тя винаги знае кога и как да се намеси, за да предотврати поредната грешка на Тръмп. Така например, докато течеше дебатът в университета Хофстра, Тръмп беше овладян и внимателен в първите 20 минути, изказвайки конструктивна критика по адрес на Клинтън. Малко след това превключи на обичайната си вълна, хвалейки се с неплащането на данъци и обиждайки една от обедителките в конкурса „Мис Вселена“. И докато всички от щаба му считаха ситуацията за неспасяема, то Келиан намери начин да изглади положението, говорейки за неговата сила и качества за президент, ценени от избирателите и особено от жените, както и коректността му да не коментира отношенията на Хилъри и Бил Клинтън.
Келиан Конуей съветникът на Доналд Тръмп
Келиан няколко пъти се налагаше да разяснява на журналистите, че Тръмп не е бил напълно против мигрантите, а мнението му не се дължи на враждебност и е основано на справедливостта и сигурността. След спечелването на изборите, Тръмп обяви, че няма намерение да гони всички мигранти от САЩ, а призова да бъдат депортирани само нелегалните.

Келиан Конуей има ключова роля върху изявите на Тръмп. По ирония на съдбата, в деня на официалното му встъпване в длъжност като президент, тя отбеляза своята 50-та годишнина – един истински победител, с поглед устремен напред към нови върхове.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!