You are here
Home > Здраве и красота > Когато нощта не стига: 6 надеждни начина да имате пълноценен сън

Когато нощта не стига: 6 надеждни начина да имате пълноценен сън

Едното спане не е достатъчно за пълноценна почивка и възстановяване на организма и душата

Ние всички знаем колко е важен съня за здравето на целия организъм, но не винаги една спокойна нощ е достатъчна за пълноценна почивка.
Ако се съобразите е шест важни препоръки преди да падне нощта обаче, че ще събудите възстановени, с нови сили и позитивно настроение.

Намалете приема на кофеин
Кофеинът остава в тялото ви в продължение на часове, което може да затрудни съня ви. Избягвайте да пиете напитки с кофеин след 14 часа и веднага ще разберете разликата.

На фитнес по-рано
Упражненията вечер са добра идея, но само ако осигурите на тялото си три часа почивка след тренировка.

Грижете се за течностите
Докато спите, тялото е програмирано да задържа повече урина, но ако станете през нощта за да отидете в банята, това означава, че имате твърде много течности в организма, преди да си легнете. Избягвайте това и намалете приема на течности в продължение на няколко часа, преди сън.
Съвети за безсъние и пълноценен сън
Оставете техническите устройства настрани
Синя светлина от телефона, таблета и телевизора потиска производството на мелатонин (хормон, който регулира цикъла на съня). Час преди да си легнете, изключете всички устройства и се уверете, че телефонът ви е недостъпен.

Отпуснете се – буквално
Температурата на тялото намалява леко, когато спите, затова се уверете, че температурата на околната среда не е твърде висока (не по-висока от 18 до 22 градуса). Горещината на стаята пречи на съня.

Избягвайте да изключвате алармата
Тези седем или повече минути не са истински сън. По-добре е да настроите алармата точно за момента, в който трябва да станете.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!