You are here
Home > Здраве и красота > Когато пастата за зъби не помага: Как да се отървете от лошия дъх?

Когато пастата за зъби не помага: Как да се отървете от лошия дъх?

Понякога причината за лош дъх, не може да бъде отстранена с паста за зъби

Лош дъх? Не е нужно да ходите с паста за зъби в джоба постоянно. Има и други начини да освежите дъха си, при това без особени усилия и буквално почти навсякъде.

Ужасно е трудно да се отървем от лошия дъх, който възниква при консумация на определени храни, като например чесън, защото той може да се запази и до 24 часа след консумацията.

Съвети за лош дъх
Съвети за лош дъх

Въпреки това, има решение и за този проблем!

Гризенето на пресни ябълки, салата или листа от мента значително намалява количеството на съставките, които причиняват лош дъх в устата, доказва експеримент в Държавния университет в Охайо. Някои ензими в прясната ябълка, прясната салата и листата от мента реагират, така че неутрализират миризмата на чесън.

Също така е установено, че миризмата на чесън се усеща от различни части на тялото, а не само от устата. Неприятното е, че и парчетата храни, които не са преварени, могат да отделят неприятна миризма. Поради това не е изненадващо, че миенето на зъбите не помага винаги, пише Huffington Post.

Ябълките действат като естествен дезодорант срещу неприятната миризма, причинена от сулфидите в чесъна, затова е по-ефективна от пастата за зъби, а ензима, на който можем да благодарим за неутрализирането на лош дъх е същият, който води до изсушаване и потъмняване на плодовете и зеленчуците.

Ябълките, салатата и ментата са богати на фенолни съединения, както и на ароматни химични съединения, които реагират на съединенията в чесъна. Поради това лесно може да пречистите дъха си навсякъде и по всяко време. Дори и след особено пикантна вечеря е достатъчно да си поръчате плодова салата, или фреш от ябълки за целта.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!