You are here
Home > Здраве и красота > Краката ви отичат? Вижте как да се справите с проблема в топлото време

Краката ви отичат? Вижте как да се справите с проблема в топлото време

Краката ви отичат? Вижте как може да разрешите проблема

Това е истински кошмар за не една жена. Лято е, освободени от зимните обувки искате да покажете перфектни крака на плажа, но вместо това те се подуват и отичат.

Какво причинява отоците в краката?

Причината за подутите крака е високата концентрация на соли в организма, която нараства поради дехидратация. Което налага тялото да поддържа и това малко количество вода, което му давате. А всичко това води до подуване. Топлината също предизвиква разширяване на кръвоносните съдове, което води до по-нататъшно отделяне на течността в определени части на тялото. Малкото ходене, постоянното седене или стоене на едно място дълго време е причина много от телесните течности да отекат в ставите и краката, като води до неприятни усещания.

Как да се справим с отеклите крака в топлото време
Как да се справим с отеклите крака в топлото време

Тялото се нуждае от сол, но храната, която ядем съдържа достатъчно количество. Затова е и по-добре да избягвате допълнителното насоляване. Освен за краката, солта е вредна за мозъка и сърцето, тъй като може да предизвика инфаркт или инсулт в лошото време.

Ако можете, избягвайте на всяка цена солените фъстъци, пуканки, чипс и пресолената храна. Също така и зърнените храни, които консумирате за закуска съдържат високо ниво на сол. По-добре е изобщо да не говорим газираните напитки и минерална вода.

Как да се справим с проблема?

1. Пийте много вода и избягвайте сол

2. Винаги, когато имате възможност се разхождайте

3. Ако работата не ви позволява движение, от време — навреме протегнете краката, особено стъпалата, за да раздвижите кръвообращението

4. Когато сте вкъщи, полегнете с краката повдигнати над нивото на сърцето, а на краката поставете мокри или студени кърпи.

5. Препоръчва се и масаж на стъпалата с лосион, който има охлаждащ ефект.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!