You are here
Home > Lifestyle > Кралска сватба в Сърбия: Принц Филип Караджорджевич се венча в Белград

Кралска сватба в Сърбия: Принц Филип Караджорджевич се венча в Белград

Вълнуващата поредица от монархически празници на Балканите продължи със сватбата на сина на сръбския престолонаследник

След венчавката на албанския принц и юбилея на българския цар Симеон II ново събитие развълнува монархистите на Балканите. Сръбският принц Филип се ожени като истински крал – в Соборната църква на Белград, с благословията на патриарх Ириней.

100 години след последната кралска сватба в сакралната за династията обител се венча вторият от трите сина на Александър Караджорджевич – престолонаследника на трона. Избраницата на принца е сръбкиня по произход, но също като него е прекарала огромна част от живота си зад граница.

Новата балканска принцеса – Даница е дъщеря на известния художник Милан Маринкович. Учила е в Париж и Лондон, където младото семейство планира да се установи.

Булката избра за най-романтичния ден от живота си творение на Роксанда Илинчич, сръбска дизайнерка, който е популярна дори в Обединеното кралство.


Както се очаква, събра се не само местния хайлайф, но и представителите на европейските монархии. Сватбената церемония уважиха испанската кралица София, членове на кралските династии от Гърция, Дания и Лихтенщайн, председателката на сръбската „Скупштина” Мая Гойкович, посланикът на САЩ в Белград Кайл Скот, представители на религиозните общности и дипломати.
Кумове на принц Филип и Даница бяха бъдещият носител на династичното право – принц Петър Караджорджевич и бъдещата шведска кралица – принцеса Виктория.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!