You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Ксения Собчак: Червената княгиня, която се кани да превземе Кремъл

Ксения Собчак: Червената княгиня, която се кани да превземе Кремъл

Ксения Собчак е родена и живее като привилегирована, пише биография на реалити звезда и скандална журналистка, но днес има нов Голям план

Русия бързо забрави унизителното си положение след като в Кремъл влезе новият „император”. Историята обаче е наука, в която приказките нямат щастлив край. За Владимир Путин все някога ще дойде последния час във властта, а тази която има амбиция да го възвести е една твърде любопитна млада дама – Ксения Собчак.

Ксения Собчак е една от най-популярните тв водещи и общественици в Русия. Много звезди не само от шоубизнеса се страхуват да застанат пред камера с нея, защото се страхуват от острия й език. Тя е на страниците на всички таблоиди още като ученичка, но днес Ксения Собчак не се опитва да се оправдае, а още повече провокира обществения интерес с многоликата си персона. Знае как да се откроява и винаги го прави.

Медийната звезда е всъщност истинска червена принцеса. Родена е на 5 ноември 1981 г. в семейство, което живее охолно дори по време на соца. Баща й – Анатолий Собчак,е кмет на Петербург от 1991 до 1996 г., майка й – Людмила Нарасова е историк по образование. Независимо от принадлежността на фамилията към компартията е кръстена и то от представител на църковния елит в града. От дете кара класове за избрани по изкуство в Ермитажа и балет. Минава за трудно дете, което не е леко за понасяне от останалите деца. С порастването я записват в английска гимназия.

У дома им присъства политическия елит на многомилионния град и това оказва своето влияние. Тя израства сред усилени дискусии и игри на амбициозни играчи. Любопитен факт е, че баща й е бил пряк началник както на Владимир Путин, така и на Дмитрий Медведев.

През 1998 година не изненадва никого, че записва Международни отношения, но две години по-късно заминава за Москва, където продължава образованието. След защита на бакалавърската си степен, завършва магистратура по политически науки и може да се похвали, че знае испански, френски и английски.

Кралица на реалитито

Столицата и дава диплома, но и възможност да избяга от дебелата сянка на тате. Там от политическите науки заминава директно в телевизията. Става водеща на реалитито „Дом -2”, а годината е само 2004.

Три години по-късно започва да прави и певческа кариера, а през 2010 прави предаването „Свобода на мисълта”, а по-късно и „Топ модел по руски”. Навсякъде взирява рейтинг класациите, но резките й коментари и отношението към собствения й пол обаче плашат повечето зрители.

Не спира да получава покани и води много гледани, провокативни предавания. Последният й пристан е френското модно издание «L`Officiel».

Ксения – кино звезда

Наред със скандализирането от национален ефир, Ксения Собчак се забавлява като снима в различни ленти. Разбира се, никога в ролята на монахиня! На Ксения обаче не й пука, а поддържа имидж на скандалджийка като междувременно подхранва какви ли не медийни войни дори с бивши най-добри приятелки.

Не само читателка, а и писателка

Освен във вихъра на светския блясък Ксения Собчак намира време и да остави писмено наследство. Тя е автор на 5 книги. През 2008 г. тя представи книгата „Маски, блясък, къдрици. Азбука на красотата „и“ Стилни трикове . Ксения Собчак“, в която разказа за стиловете в дрехите и козметиката. В съавторство с Оксана Робски през 2009 г. се появи един вид наръчник „Жена за милионер или брак във Висшето общество“. В съавторство е публикувана и книгата „Философия в будоара“, върху която работи и Ксения Соколова.

Мнението на критиката за творчеството й, естествено, е двузначно. Едни я смятат за фин сатирик, други страстно препоръчват на читателите да стоят далече от книгите й. Едно е сигурно – творческата биография на Ксения Собчак винаги привлича вниманието на широка аудитория.
Ксения Собчак от реалити към политика
Мъжете и разни играчки

Личният й живот винаги е бил във фокуса на пресата. Ксения Собчак е висока 170 сантиметра и има изразително лице, но заради яростния начин, по който защитава позициите си я сравняват с кон. Това обаче не я прави богато, огорчено и самотно момиче – напротив!
Още на 17 напуска бащиния дом, за да живее с човек, който подкрепя финансово мечтите и амбициите й. „Имах мъже, имах романи…” – ще признае многозначително тя.

Още през 2005 се кани да се жени, но напуска бизнесмена Александър Шустерович дни преди венчавката. Има връзка с известен депутат, но го зарязва след година, за да бъде с друг от същия „бранш”.
Едва през 2013 тя се укротява в постелите на актьора Макисм Виторган. Двамата се женят изненадващо и въпреки одумките и непрекъснатите слухове за развод са още заедно. През ноември миналата година дори им се роди син – Платон.

Още една руса амбиция на политическия небосклон

Всеки неин уж безобиден коментар в социалните мрежи става скандал. Има ярка, изявена гражданска позиция. Става абсолютна активистка и опозиционерка и работи за честни избори, което й навлича гнева на самия Путин. Това и коства кариерата на водеща и крупна сума пари, но тя успява да намери начин да вдигне шум около репресиите, на които е подложена.
Ксения Собчак кандидат за президент на Русия
Преди седмици Ксения Собчак обяви, че ще участва в президентските избори през 2018 г. Тя изпрати отворено писмо до редактора на „Ведомости“ и обясни, че се кандидатира не заради PR, а защото не може повече да мълчи.

Казват, че тя ще обере вота на младите, тези, които искат да накажат действащата власт. Малцина предричат на Ксения Собчак победа на изборите и гледат на кампанията й като шоу…както навремето се отнасяха към Тръмп.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!