You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Лариса Ренар: 10 мантри за самоувереност на дамите, които искат да са самодостатъчни

Лариса Ренар: 10 мантри за самоувереност на дамите, които искат да са самодостатъчни

Лариса Ренар поведе цяло ново движение, избирайки независимостта на феминизма, но утвърждавайки вечната женственост

С какво се отличават самодостатъчните жени от зависимите и как да станат независими и едновременно неустоими, разказва Лариса Ренар. Тя е известен психолог, автор на десетки бестселъри и основател на Академията за личен живот.

Ако сте в колебание или просто искате най-накрая да престанете да търсите опора, научете 10-те мантри на самоуверена жена.

Избирам себе си и мога да вземам самостоятелни решения

Само ние самите знаем какво е най-добро за нас. Интуитивно чувстваме, когато предаваме себе си и нашите ценности, но понякога се страхуваме да го кажем и да защитим нашето мнение, нашата визия за ситуацията, нашите решения. Понякога се страхуваме да не загубим нещо – човек, работа, одобрение от другите дотолкова, че сме готови да предадем себе си. Първо- в малките неща, а след това – в по-важни въпроси. Нуждаете се от вътрешна сила и смелост да кажете какво е важно за вас. И бъдете подготвени за това, че ако човек не е готов да чуе и приеме вашите ценности, то той може да си тръгне. Парадоксът обаче е, че честността със себе си и с другите създава по-близки и искрени отношения.

Настроението и състоянието ми не зависят от другите

Нашата почтеност се проявява в това как реагираме на настроението и действията на другите хора. Включително – любимият. Ако някоя критика и пропуснато повикване ви постави в депресия, това означава, че не се чувствате в хармония със себе си. Решете сами: защо реагирате така? Какъв е вашият любим? С нас се случва само това, което позволяваме да се случи. Веднага щом се осъзнаем, всичко започва да се променя по удивителен начин. Колкото по-независими ставаме, толкова по-малко сме провокирани и раздразнени.

Аз правя това, което ми харесва

Когато една жена прави любимото си нещо, тя е вдъхновена, страстна и изпълнена с енергия. Това е преливащата енергия, която е магнит, който привлича вниманието към нас. Околната среда, особено мъжете, чувстват нашият ентусиазъм. Всеки човек е развълнуван от жена, която има любимо нещо за правене. Очите й горят, страстта й към живота я владее, мислите й са заети не само от него. И ако любимото занимание дава и добър доход, човекът разбира, че не го избирате, защото гоните парите му, а защото се интересувате от него като човек.

Имам моите интереси, хобита, неща, които не съм готов да се откажа заради мъжете

Има такова красива метафора: когато две капки са обединени в едно, те се разтварят една в друга и се губят, но когато двете запалени свещи започват да горят заедно пламъкът става по-голям, но всеки един от тях може да носи своя собствена светлина. Ентусиазмът ни за любимото ни хоби, спорт, личностно развитие ни позволява да запазим индивидуалността и уникалността си, без да се превърнем в сянка на човек, а напротив, да му отворим нови аспекти на живота. Важно е да се намери баланс. Най-известният психолог, треньор и писател Мерилин Аткинсън казва, че 12 часа седмично двойката трябва да прекарва заедно, а останалото време може да бъде посветено на нещо друго. И тогава животът ви ще бъде пълен и наситен, а не скучен и монотонен.
Съвети на Лариса Ренар за независими жени
Имам собствен кръг от колеги, приятели и почитатели

Комуникацията с други хора вдъхновява и развива, дава ни възможност да погледнем себе си и света по нов начин. И ако една жена се затваря в малък семеен свят или в свят на взаимоотношения с човек, тогава в някакъв момент попада в капана на същите мисли и реакции. Тогава става предсказуема, зависима и скучна. Кръгът на приятелите и почитателите запазва свежестта на възприятието, обмена на нова информация, знания и чувството, че сте интересни за много хора и мъже, включително. Важно е да общувате и да флиртувате с други хора, но в никакъв случай не променяйте любимата си, тъй като това унищожава интимността. Интересът към други мъже държи в тонус, не само вас, но и вашият човек, който разбира, че не сте му вързана в кърпа.

Не разкривам всичките си тайни и проблеми

Способността да премълчиш нещо също увеличава интереса и желанието да те познаваме по-дълбоко. Когато жената прекалено и откровено споделя детайлите от живота си – раните и проблемите, страстите, мистерията и романтиката се губят. В такива моменти човек започва да се чувства като патолог, пред който се обръщат всички вътрешности. Не е изненадващо, че след това изчезва не само сексуалното желание, но и желанието за общуване. Не е за подценяване самата идея, че имате малко тайни, тя предизвиква онова трепетно вълнение и чувство за откраднато удоволствие.

Не позволявам да се пренебрегвам, да се унижавам и да не се уважавам

Понякога объркваме приемането със съучастие. Приемането е, когато разберем, че всеки има свой собствен път и своите прояви, уважаваме човек на дълбоко ниво, но в същото време не му позволяваме да нарушава нашите граници. Ясни правила, които са приемливи за вас, правят така, че хората да са принудени да ви слушат и да уважават вашите ценности. Важно е да говорите, без да обвинявате, но да покажете ясно вашата позиция, принципи, чувства и очаквания по въпроси, които са наистина важни за вас.

Аз съм добре поддържана, добре облечена, образована

Самодостатъчната жена знае собствената си стойност и инвестира време и пари в себе си. Начинът, по който се отнасяме към себе си, колко се ценим, определя как другите се отнасят към нас и ни ценят. Когато една жена забрави за себе си, не се развива, не се облича красиво и не държи на лична хигиена, мъже – и всички други – не я смятат за достойна за уважение!

Не се държа истерично по някаква причина

Мъдрите и самодостатъчни жени се отличават с хладен ум и способност да контролират емоциите си. Това не означава, че тя винаги е гладка и спокойна. Тя може да направи сцена, когато вътре е абсолютно спокойна и да изглежда спокойна, когато бурята от емоции бушуват в душата й. Това е този контраст, който й придава интересен стила. Нейните думи са ясно проверени и обмислени. Това им дава сила и ги прави запомнящи се. Когато една жена често губи контрол, това само показва нейната несигурност и вътрешна разпуснатост.

Избирам най-доброто и не се задоволявам с по-малко

Самодостатъчна жена може да си позволи да бъде себе си, да защитава своите принципи, да се забавлява с любими неща, да общуват и живее пълноценен живот, без да се фиксира в мъжа си, но да и му даде любов, без да иска нищо в замяна за него. Тя може да си позволи да избере най-добрия човек за себе си, да осъзнае достойнството си и да приеме недостатъците си и да знае „че е по-добре да бъдеш сам, отколкото да бъдеш зле придружен.“ И самотата не я кара да бъде нещастна, а напротив – позволява да останете в хармония със себе си, без да се губите в ненужни взаимоотношения, срещи и дела. Избирайки най-доброто, ставате по-силни, обобщава Лариса Ренар.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!