You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Лесни трикове: 4 рецепти със сол, които ще улеснят живота ви

Лесни трикове: 4 рецепти със сол, които ще улеснят живота ви

Лесни трикове за заети домакини—нужна ви е само сол!

Лесни трикове ще облекчат натовареното ви ежедневие и ще ви помогнат да се справите с редица проблеми в домакинството. Ако нямате време да търкате съдовете, или просто не искате да използвате опасни химикали, достатъчно е да разполагате само с една съставка у дома—сол.

Лесни трикове за по-чист дом  - нужна ви е само сол
Лесни трикове за по-чист дом – нужна ви е само сол

1. Дъното на ютията може лесно да изчистите от ръжда като поръсите сол върху парче хартия за печене или вестник, а след това премине върху нея с много силно загрята ютия.

2. Ако ви се случи храната в тавата, или на котлона, да създаде мини пожар в кухнята, просто поръсете сол директно върху огъня и той веднага ще изгасне.
3. Мръсните тигани също са част от миналото. Изсипете само малко сол и вода, и оставете да престои, а след това измийте с гъба.

4. Мръсната гъба почистете по същия принцип. В контейнер пълен с вода изсипете малко сол и оставете гъба да престои цяла нощ в него. На сутринта тя ще бъде като нова.

Във видеоклипа по-долу можете да видите още различни идеи и приложения на солта като най-практично средство за почистване в домакинството. Тези лесни трикове са наистина изключително бързи и практични, но бъдете внимателни и използвайте ръкавици, ако решите да използвате смес от сол с терпентин, олио и оцет за почистване на дома си.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!