You are here
Home > Lifestyle > Лукс за богоизбрани: Яхта за милиард долара

Лукс за богоизбрани: Яхта за милиард долара

Това наистина е лукс само за богоизбрани — създадоха яхта за милиард долара

Наричат я яхта за милиард долара. И наистина — само свръхбогатите могат да пътуват с нея. Тази луксозна яхта може да приеме до 16 гости, спечели титлата най-скъпа яхта в света, а мнозина казват, че е „анклав на милиардерите“.

Монако е известен като една от най-луксозните държави в света, а именно тази мисъл е имал и дизайнера, който представи пред света кораба Мини Монако — яхта на стойност 1 милиард долара!

Създадоха най-скъпата яхта в света
Създадоха най-скъпата яхта в света

Британският дизайнер обиколил улиците на Монако и най-известните сгради в Монте Карло, за да ги претвори в дизайна на луксозната яхта. На яхтата, дълга 152 метра, се намират дори и прочутото казино в Монте Карло,  Хотел дьо Пари, Кафе дьо Пари, както и многобройни тенис кортове и басейни.

Плаващият Монте Карло има дори и пристанище за малки яхти. Идеално решение, ако собственикът реши да покани компания, или иска да прекара вечерта на сушата.

qhta-2

Най-необичайната част от тази яхта със сигурност е картинг пистата, която се простира по цялата яхта.

Директорът на компанията, която е разработила тази яхта, казва, че искали да създадат нещо невиждано. И решили улиците на Монако да се пренесат на тази луксозна яхта.

qhta-3

„Улиците на Монако“, както е името на тази яхта, може да посрещне до 16 гости и 70 членове на екипажа. Гостите ще бъдат настанени в луксозни апартаменти. А всеки апартамент има своя всекидневна, тераса, спалня, баня и стая за прием.

Собственикът на яхтата ще се радва на най-луксозното помещение на яхтата — огромен апартамент, който се простира на 450 квадратни метра площ и има три етажа.

qhta-4

Тук са и помещенията за барбекюто, водопади, кафене с изглед към подводния свят, джакузи, дори и малка подводница.

Яхтата засега е в процес на изграждане, като все още няма информация за потенциален купувач. Но е сигурно, че „Улиците на Монако“ е най-скъпата яхта в света.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!