You are here
Home > Lifestyle > Любов, кристали и още нещо… Виктория Сваровски с най-бляскавата сватба на годината

Любов, кристали и още нещо… Виктория Сваровски с най-бляскавата сватба на годината

Виктория Сваровски вдигна една от най-великолепните сватби на годината, съчетавайки много любов и… кристали

Тя е наследница на една от най-големите бижутерски компании в света, а сватбата й се превърна в събитието на сезона. Виктория Сваровски се омъжи като принцеса от приказките в Италия след 7 години щастлива връзка.

Любов завинаги

23-годишната красавица с радост каза „Да“ на дългогодишния си приятел Вернер Мюрц. Любовната им история обаче преминава и през немалко предизвикателства, докато получи своя щастлив хепиенд.

Виктория Сваровски  със сватба от приказките - любов, кристали и още нещо...
Виктория Сваровски със сватба от приказките – любов, кристали и още нещо…

Виктория е само на 16, когато се запознава с привлекателния 33-годишен Вернер. И въпреки че той може да й бъде баща, това не я спира да хлътне до уши по него. Семейството й не е никак очаровано от влечението на младото момиче, по доста по-възрастния по онова време мъж. Ситуацията се усложнява още повече, когато и той признава, че е привлечен от нея.

Първите години на връзката им, двамата се стараят да стоят далеч от прожекторите. Но красавицата е убедена, че това е мъжът на живота й. Когато става на 18 двамата спират да се крият и често са засичани на публични места. За брак обаче никой от двамата не отваря дума.

Минават години, връзката им минава през множество спадове и върхове, до май 2016. Тогава на романтична вечеря Вернер пада на коляно и иска ръката на половинката си. А тя замаяна от щастие казва „Да“.

Най-скъпата сватба

Събитието струва няколко милиона на семейството, но Виктория се омъжва като принцеса. И разбира се с диамантите Сваровски. Цели шест месеца по-рано е резервирано мястото и е започнато изработването на сватбените рокли. Прекрасният тоалет, с който Виктория влиза в църквата в Триест, за да се венчае струва близо 1 милион долара. И е обсипан с над 500 000 кристала „Сваровски“. Роклята тежи над 46 килограма, а булката е с четирима асистенти, които да й помогнат да я носи. И е изработена от топ дизайнера Майкъл Чинко, чиито клиенти са Бионсе, Риана, Дженифър Лопес и много други топ звезди.

 

Към нея бе прикрепен 8-метров воал, а обувките бяха на топ дизайнера „Джими Чу“. Виктория естествено избра модели с кристалите „Сваровски“.

Стилистът изработва не една, а цели три рокли за булката. След венчавката и задължителните парадни снимки, Виктория заменя тежката рокля с по-скромен модел, който също е толкова елегантен. Самата сватба продължи цели три дни, като за предсватбената вечеря Виктория избра рокля в червено, тъй като темата на вечерта бе бяло и червено.

Близо 250 гости присъстваха на събитието и се насладиха на петстепенно меню, последвано от пететажна сватбена торта. За място на партито бе избран петзвезден курортен комплекс, в който гостите бяха посрещнати и глезени като крале.

След прощалния обяд в неделя, който се състоя на плажа, младоженците потеглиха с луксозната си яхта за Франция. Красавицата не пропусна да сподели снимки и от медения месец — плаване до Лазурния бряг и разходка по магазините на Диор.

Родена Сваровски

Виктория Сваровски е най-богатата бижутерска наследница на планетата. Състоянието й се измерва в няколко десетки милиарда долара, а освен това личното й състояние също е няколко десетки милиона. Младата звезда обаче не работи в компанията на предшествениците си, а се изявява като певица. Доста успешна при това. Виктория изпълнява песента към кинохита „Хрониките на Нарния: Плаването на разсъмване“ а миналата година печели и австрийския вариант на „Dancing Stars“. Освен това е една от звездите на „Сони мюзик“ и самият Томи Мотола бе поканен на сватбата й.

Семейство Сваровски произхожда от Чехия, а компанията е управлявана от стотици членове. Когато през 1895 година Даниел Сваровски и двама негови съдружници създават малка фабрика за обработка на кристали, те едва ли подозират, че това е първата стъпка към раждането на една империя.

Години по-късно синът на Даниел, Вилхелм Сваровски основава семейна фирма, заедно с двамата си братя. А след това неговия наследник Манфред превръща кристалите на компанията от технологичен продукт в бижута. И осъществява връзката с модния свят, като приема да работи с Кристиан Диор върху тоалети с бижута. Коко Шанел също е очарована от красивите камъни „Сваровски“ и започва да ги използва за моделите си. Така двама от най-именитите дизайнери на Франция, правят компанията невероятно прочута.

Извън бижутерския бизнес, фамилията продължава да дава много на индустрията, технологиите и дори козметиката. Интересна подробност е, че в началото лого на фирмата е била еделвайс, но по-късно избират лебеда за свое лого. Той е и една от най-популярните им фигури, изработени от кристално стъкло.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!