You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Любовните истории на Патрик Суейзи в киното и живота

Любовните истории на Патрик Суейзи в киното и живота

Патрик Суейзи беше един от малцината, който спираха дъха с мъжественост и по време на най-нежния танц

Патрик Суейзи напусна света не съвсем внезапно, но твърде рано и болезнено. Той така и не успя да остарее, но зрителите си онова красиво момче, което ги прелъсти с рядък талант да танцува и мъжественост, която не се натрапва.

Наследникът на една учителка по балет и каубой съчета най-доброто от тях – присъствие на дансинга и на сцената, тяло на атлет и умения в бойните изкуства. Резултатът от години уроци му се отплати под формата на слава и вечен ореол на романтичен герой.

През 1991 година People го направи победител в престижната класация „Най-сексапилен мъж”, но това беше само щрих в любовните му истории на екрана и в живота:

1. Джони и Бейби в „Мръсни танци” (1987)

Сценаристката Елинор Бергстайн си спомни за едно свое безметежно лято – тя е дъщеря на доктор-евреин, който води семейството си на почивка в Катскийлс. Нея са наричали „Бейби”, а екранният Джони е учителят по танци, когото е срещнала там – Майкъл Тирас. Майкъл след това създава име в Холивуд като танцьор и хореограф.


Сценаристката и той не казаха какво се е случило наистина между тях. Милионите почитатели на „Мръсни танци” обаче нямат нужда от още информация. Те си имат Бейби и Джони – учител и ученичка, които изживяват най-вдъхновяващата любовна история.


Партньорката на Патрик Суейзи не се влюбва в него, но двамата стават приятели завинаги. Двамата толкова добре си партнират, че превръщат в шедьовър дори забавленията между снимките. Знаменитата сцена, където Джони и Бейби пълзят по пода един към друг, не е планирана във филма. Двамата се забавляват и загряват преди снимките, но режисьорът е толкова доволен от кадрите, че решил да ги пуснат във филма.

Великолепното им партньорство ражда най-любимия филм за танци на всички времена, а Дженифър Грей винаги ще твърди: „Патрик беше рядка комбинация от груба мъжественост и невероятен финес. Той беше прекрасен и силен, истински каубой с нежно сърце. “

2. Сам и Моли в „Дух” (1990)

Щастлива двойка се разделя нелепо след една вечер в театъра – нападнати са от престъпник, Сам умира, докато се опитва да се защити. Той се превръща в призрак, който научава, че смъртта му не е случайна и трябва да спаси Моли.

Единственият начин да се свърже с Моли и е шарлатанката Ода Мей Браун.

Горчиво-сладката любовна история утвърждава имиджа на Патрик и превръща Деми Мур в звезда. След смъртта на бившия си екранен партньор тя ще каже:
Ghost (1990)
„Патрик, обичан си от толкова много хора, светлината ти винаги ще ни озарява … Както Сам каза на Моли: „Това е невероятно, Моли. Любовта – е вътре в теб, и ти ще я отнесеш със себе си „. Обичам те, Патрик, ще ми липсваш.“

Патрик Суейзи беше обожаван в Холивуд, но той беше от онези редки изключения. Говореше за себе си така: „Харесва ми да съм женен. Аз съм от тази порода „верни кучета“, понякога дори прекалено много.“

3. В живота: Патрик и Лайза

Тя е била по-малка от него с четири години, но никак не е трудно да си представим, че са израснали заедно. Хубавото русо момиче е било ученичка на майка му. Бъдещата балерина е била само на 15, но от първия миг му е принадлежала.
patrick swayze liza niemy young
Той я изчаква и дълго време преди да преминат на „друго ниво” били най-добри приятели. Изведнъж се оказали като две половинки на едно цяло. Лайза станала пълнолетна и веднага – на 12 юни 1975 година, се оженили, за да останат заедно завинаги.
patrick swayze liza niemy
Двамата изживяват всичко заедно – танците, съвместните мюзикъли, филмите, неуспешните бременности. Един до друг са, когато решават да останат сами, когато той чува, че трябва да забрави за балета при ужасяващата му поредна травма. На 5 март 2008 пак заедно отиват при най-добрия лекар, за да чуят потвърждение на ужасната диагноза.
patrick swayze liza niemy rancho
Година и половина по-късно се сбогуват завинаги. „Последните ми думи към Патрик бяха:“ Обичам те!“ Той ми отвърна със същото. След това изпадна в кома. На 14 септември в понеделник сутринта, аз го погледнах и разбрах, че е дошло времето … Легнах до Бъди (галеното име, с което нарича съпруга си), усещах пулса му, докато спря да диша … “
Patrick Swayze et sa femem en rendez vous. PO. Cornefield
Няколко години по-късно Лайза намери нова опора в живота си. Щастието за зрелите хора е по-различно, отколкото за младежите. Тя се погрижи прахта му да бъде разпиляна в ранчото им „Щастливи дни”. За нас Лайза си остана момичето, на което Патрик Суейзи посвети песента си „She’s like the wind” и най-красивите си танци.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!