You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Магията на Бегликташ: На лятното слънцестоене светилището сбъдва желания

Магията на Бегликташ: На лятното слънцестоене светилището сбъдва желания

Бегликташ не е просто историческо селище, вярва се, че там се сбъдват желания

Бегликташ от години е известен като мистично тракийско светилище, на което са се извършвали разнообразни обредни ритуали. И дори и днес мнозина казват, че това място притежава огромна енергия. Всеки, който е посетил това място споделя, че се връща променен от там. Болни казват, че се чувстват по-добре, онези, които имат тайни желания ги сбъдват, а трети твърдят, че получават видения.

Доколко всички тези твърдения са верни, можем само да гадаем, но е факт, че още в най-дълбока древност местността е избрана за различни древни ритуали. Днес обредите там се извършват през уикендите, под формата на атракции и възстановки на древните вярвания за развлечение на туристите. По време на лятното слънцестоене на 21 юни обаче, езотерици твърдят, че там се случват магични събития.

Бегликташ
Бегликташ

„Това място е пълно с енергия. И по време на подобни астрономически събития, това се усеща най-силно“, разкриват още те.

Родни магове разкриват, че един от начините да се сбъдне желание, е да се отиде там в ранната сутрин, преди изгрев на лятното равноденствие.

„Слънцето и земята са мъжкото и женското начало в природата. Докосването им предизвиква отключване на жизнената енергия, раждането на човека. Тук енергията извира от земята като малки урагани. Те се издигат нагоре и образуват нещо като енергиен купол. Особено ясно се усеща в минутите преди изгрева. Когато слънцето изгрее, имате усещането, че външния свят е откъснат от вас. В този миг е добре да формулирате мисълта си и да й придадете форма, която да поставите върху олтара. Когато слънцето докосне камъка, той докосва и вашите желания. А енергията избухва като пожар и унищожава всеки мрак и всяка болка, която може да усетите. А желанията се изпълват с живот и започват да се превръщат в реалност“, допълват още те.

Освен откровено споделяне на преживяването през очите на предсказателите, те дават и друг съвет.
„Идете трезвени, с ясна мисъл и чисто сърце. Много е важно да оставите извън светилището всички лоши и гневни помисли. Това място има много силна лечебна енергия, но за да се почувства, човек трябва да е отворен към нея. И е най-добре да носите бели дрехи, ако изпълнявате ритуала с желанията“, допълват още те.

В заключение, ние ще добавим, че според учените, на древното светилище са се извършвали различни орфически ритуали. Един от тях е свързан със съчетаването на Бога Слънце с богинята Земя. И до днес се смята, че олтарът е служел като ритуално ложе, в което висшите жреци и жрици са повтаряли божествения обред, за да затворят цикъла. Дори и да не вярвате в силата на Бегликташ, това е едно място, което си заслужава да посетите на всяка цена.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!