You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Магията на Прованс: Защо всички са влюбени в него

Магията на Прованс: Защо всички са влюбени в него

Прованс — едно кътче, в което ще се влюбите завинаги

Независимо, дали сте част от местната общност, или просто туристи, които искат да посетят Франция и да се насладят на нейните красоти, решите ли да посетите многобройните забележителности на страната и да дегустирате някое от френските вина, да посетите красивите френски села, не трябва да пропускате и възможността да посетите Прованс, който позволява максимално да се отпуснете и да се насладите на изкуството и лукса.

За най-атрактивната туристическа дестинация е смятан Кот д’Ивоар, известен още като френска Ривиера, където средиземноморския климат се усеща през цялата година. Популярни градове, които също трябва да посетите са Ница, Монако, Сен Тропе и разбира се Кан — града на най-известния филмов фестивал.

Прованс - магичния рай на Франция
Прованс – магичния рай на Франция

Но все пак Прованс е много по-хубав от Кот Д’Ивоар. Разположен е в югоизточната част на Франция, която се намира на Средиземно море и граничи с Италия. Името Прованс е получил, защото това е първата римска провинция извън Италия.

provansa1

Прованс се свързва с три неща — ширналите се полета с лавандула, ароматните вина и импресионистите. Сезан, Гоген, Моне, Ван Гог, Реноар — всички те прекарват един или друг период от живота си в този малък рай, опитвайки се да предадат в платната си, поне част от чара му.

provansa3

Но не са единствени.

Посетете мястото, където е роден Нострадамус — Сен Реми, потопете се в магията на града, а ако сте любители на парфюмите, е задължително да посетите завода Фрагонар в Грас — чаровна градче, което се намира на 40 км от Кан.

provansa-4

Той е построен през 18 век и е известен като град, който е основен производител на парфюми. През юли тук се носят  ухания от ароматните лавандулови полета.  И те са част от красивите пейзажи наоколо. А полетата на манастирите Sénanque, напълно си заслужава да се посетят.

provans5

Не пропускайте да посетите и двореца Пале в Авиньон, най-голямата крепост, построена в Авиньон през 14 век.

Сен- Реми е друг град, който се намира в североизточната част на Франция, в региона Шампан-Арден. Може би не знаете, че и Ван Гог е прекарал част от живота си в тази област.

provansa6

На 25 км се намира провинция Боде с безкрайните си маслинови полета, уникално място за създаване прекрасни спомени на снимки.

Очарователно нали?

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!