You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Макс – иконата на Фейсбук: Бебето, което промени света за Марк Зукърбърг и Присила Чан

Макс – иконата на Фейсбук: Бебето, което промени света за Марк Зукърбърг и Присила Чан

Марк Зукърбърг и Присила Чан бяха бляскава, преуспяла двойка, докато не се превърнаха в обикновени млади родители

Преди близо година Фейсбук „ахна” от умиление. Роди се Максима Чан Зукърбърг. Един млад милиардер доброволно се отказа от състоянието си с надеждата да направи света едно по-добро място за дъщеря си. Милиони обсъждаха щедрото му сърце, а медиите със задоволство отбелязаха една вечна промяна. Марк Зукърбърг и Присила Чан с всеки изминал ден губеха от лустрото си на бляскава, преуспяла двойка и пред очите на всички станаха средностатистически, уморени, но ентусиазирани млади родители…

Отношенията на Марк Зукърбърг и Присила Чан започват много преди основаването на социалната мрежа Facebook Марк. Влюбените встъпиха в официален брак през 2012 г. – 9 години след началото на техния романс. В продължение на няколко години двойката правят опити за деца, но усилията им са напразни. През 2015-та нещата се промениха:

„В продължение на много години ние правехме опити да имаме бебе. Присила преживя 3 спонтанни аборта. Всеки път, като разбереш, че ще ставаш родител започваш да мечтаеш и да си представяш какво би било. Правите планове, а след това всичко изчезва някъде. Повечето двойки не казват на никого, че са преживели спонтанен аборт … Всъщност, в съвременния свят, да говориш за проблема – това не е нещо, което разделя хората, а това, което ги обединява!”, написа Марк в социалната си мрежа.

Той с вълнение сподели, че:

„Ние с Присила чакаме дъщеря! В нашия живот ще се отвори нова глава. Щастливи сме, че имаме възможността да влияем върху живота на хората: Сила като лекар и учител, аз – чрез една общност и с благотворителност. Сега ще се съсредоточим върху създаването на един по-добър свят за нашите деца и на следващото поколение … Сила и нашето бебето са здрави. Аз съм наистина очаквам с нетърпение момента, когато ще я видя. По време на ултразвука дъщеря ми вдигна палец нагоре и аз осъзнах – това е моето момиче!”

Най-чаканото бебе на света не беше дъщеря на държавен глава или монарх, а на двама интелигентни, талантливи и много работили съпрузи. Те загърбиха години непрестанен труд и щастливо обявиха, че на 2 декември 2015-та са станали родители на Макс. След като държаха в ръце истинско съкровище, се разделиха доброволно с 99% от състоянието си, за да го дадат за благотворителност.
mark-zuckerberg-priscilla-chan-2
От този момент нататък младите родители обявиха, че излизат в отпуск, за да се справят с предизвикателството да отглеждаш бебе. Марк Зукърбърг, естествено, нямаше как да не сподели някои интересни моменти от денонощието си. Милионите му последователи с усмивка посрещнаха коментари като:

„Бащинството – това е просто невероятно. Много различно е от това, което очаквах. Между другото, знаете ли, че когато слагате памперси, е важно бързо да се сложи нов на мястото на стария? Този трик ми помогна да спестя много време и спаси от рециклиране един куп дрехи!”

mark-zuckerberg-priscilla-chan-5
Иноваторът не можа да стои твърде далеч от първородната си „рожба”, но докато развива възможностите на Facebook, той не пропуска възможността като типично татенце да се къпе с дъщеря си или да се позабавлява за нейна сметка.


Като оставим настрана шегичките по неин адрес, малката Макс Зукърбърг стана модна икона. Баща й може да обича размъкнати анцузи и блузи с качулки, но всяка нейна рокличка, бански или празничен костюм се коментира от всички световни медии.
mark-zuckerberg-priscilla-chan-3
Тя си има домашен любимец и всички научиха, че първата й дума е…”куче”.
mark-zuckerberg-priscilla-chan-7
Бебето узурпира сърцето на унгарската овчарка Бийст, а последователите на семейство изразиха надежда, че Макс скоро ще ги зарадва с друга дума – „мама“, „татко“, и, разбира се, „Facebook„.
max-zuckerberg
От красивата млада дама се очакват чудеса в бъдеще. Тя може да има милиони възможности, но не й липсват и отговорности. От сега й говорят на английски и китайски, за да може да общува не само всичките си толкова различни роднини. Първата й книжка (поне според Марк Зукърбърг) е „Квантова физика за бебета”. Д-р Присила Чан обаче я забавлява с разходки и заедно изживяват първите й стъпки.
loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!