You are here
Home > Lifestyle > Мануши Чхилар: Новата мис Свят, която върна короната на Индия след 17 години

Мануши Чхилар: Новата мис Свят, която върна короната на Индия след 17 години

Мануши Чхилар прилича на холивудска звезда, но е отдадена на медицината

От събота светът има нова кралица на красотата и това е Мануши Чхилар. Красивата индийка, която спечели короната на „Мис Свят“ е шестата красавица от третата най-голяма държава в света. Историята й прилича на приказката за Пепеляшка, но без красивия принц. Младото момиче се бори упорито, за да успее да върне короната след 17 години.

Мануши Чхилар - индийката, която върна короната на мис Свят в Индия
Мануши Чхилар – индийката, която върна короната на мис Свят в Индия сн. Facebook

Момиченцето, което искаше да бъде лекар

Мануши е родена в Хараяна, Индия, в семейството на лекари. Още от дете тя е дълбоко свързана с медицината. Баща й е учен в научноизследователски център и работи към отбраната на страната, а майка й е доцент по неврохимия. Още от малка Мануши се докосва до трудния живот на лекарите и познава битките, които водят за здравето на хората. В сърцето на малкото момиче се запечатва и образът на бедните хора, които нямат възможност да се лекуват и да получат здравна грижа.

Въпреки че семейството й я насочва към плуването и танците, с идеята да придобие всестранно образование, тя решава да следва медицина. Младата студентка е сред отличничките в медицинския колеж за жени в Сонипат. А преди това получава отлично образование в колежа „Сейнт Томас“ в Ню Делхи. Тъй като семейството й продължава да настоява да се развива и в танцовите изкуства, тя е обучавана от най-известните легенди в танцовото изкуство. Паралелно завършва и танцовото училище по драма в Ню Делхи, отново с отличие.

Родена звезда

Любовта към медицината и танците превръща Мануши Чхилар в истински амбициозна личност, която се бори за успеха си. Тя продължава да се занимава с танци, което я прави изключително популярна. Нейни приятели й предлагат да се включи в конкурса Femina Miss India 2017, в който участие взимат и множество тв звезди. Мануши печели първо място, а успехът я праща на световния финал на мис Свят.

След 17 години отново Мис Свят

Цели 17 години Индия очакваше да получи короната на мис Свят. След Айшвария Рай и Приянка Чопра, Мануши е едва шестата красавица от страната, която грабва приза. Тя печели журито с непринудено поведение, а публиката с хуманизма си. „Мечтата ми е да отворя клиники за бедните и хората в неравностойно положение в бедните райони на страната“, казва Мануши Чхилар във визитката си.

Това печели съдиите и бъдещата специалистка по кардиохирургия печели короната. „Това е за Индия“, благодари за успеха си Мануши, след като получава короната. Няма съмнение, че Индия вече има нова любима звезда. А дали тя ще продължи да се занимава с медицина, или ще избере шоубизнеса като предшественичките си, предстои да видим…

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!