You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Мъжът за брака: Искам жена и партньор в живота, а не втора майка!

Мъжът за брака: Искам жена и партньор в живота, а не втора майка!

Момичета, разбийте стереотипите, ако искате истинска връзка

Какво искат мъжете? Разбиране, приемане, уважение и подкрепа. Също като нас! Какво правят модерните жени обаче? Според мъжката половина от света, всячески се опитат да смачкат достойнството им, доказвайки, че са по-силния пол. Ето и мъжката гледна точка за краха на връзките. И къде според тях грешат жените във връзките си с тях.

Мъжете за брака
Мъжете за брака сн. Pixabay

Жените често използват лични обиди и изрази като „сега или никога“, хвърляйки цялата вина върху партньора в случай на проблем. „Те се опитват да ни превърнат в хора втора класа. Това е грубо и ни обижда“, казват мъжете по този повод. Психологът Боб Наваро казва, че изречения от типа „Аз“ е по-добре да се използват в кавга, защото намаляват напрежението и по-добре описват как се чувствате. Ако искате да се карате с мъжа си, не използвайте „Ние“, за да опишете ситуацията във връзката ви. Използвайте „Аз“, за да разбере партньорът ви, че това е ваш, личен проблем, за който искате неговата помощ. В противен случай ще реши, че се опитвате да му вмените вина и е много вероятно да си излезе през вратата, преди да отговори.

С други думи – дами запазете добрия тон по време на скандал. Дори и да ви се иска да удушите половинката си заради нещо, което е казал или направил. Обидите и крясъците няма да помогнат, затова проявете финес.

Ревниви сцени

Мъжете са визуални същества. И за тях е напълно нормално да загледат някоя красива жена, ако мине край тях. Това обаче далеч не означава, че ще ви зарежат на пътя, или ще хукнат да я свалят. Нито пък, че дори ще си помислят за това. Най-новите проучвания показват, че голяма част от мъжете може и да се обръщат след всяка красива жена, но по-малко от 10 % от тях, биха рискували да се пробват да свалят случайна непозната. Така че не вдигайте много шум, ако половинката ви се загледа след някоя жена. Така и той няма да има повод да ви устройва сцени на ревност, ако хвърлите оценят поглед на някой красавец, в случай, че мине покрай вас.

Войни в спалнята

Жените имат нужда от емоции, дори по време на най-интимния акт, за да се почувстват близки и обичани. За мъжете самият интимен акт е израз на техните чувства и именно той е техният начин да покажат чувствата си към една жена. Когато обаче настъпи семейна криза, често вратата на семейната спалня се оказва заключена на мъжа. А подобна забрана за интимности се приема като чиста манипулация от страна на силния пол. И опит за принуда, което унищожава връзката между двете страни.

Решението? Поговорете открито за проблемите си, ако нямате желание за интимност, заявете го ясно, но не превръщайте секса в оръжие за контрол върху другия. Това работи до време, а и накрая на партньора ви може да му писне и да потърси утеха другаде.

Неблагодарността убива

Мъжете много държат да бъдат хвалени за всичко, което правят, защото с това им показвате, че цените действията им и подхранвате егото им. Дори и да не купили правилните продукти от магазина, не се нахвърляйте върху тях, а им благодарете, че са пазарували вместо вас. Не пропускайте да благодарите на партньора си за всичко, което е направил за вас, колкото и да е малко. Можете да сте сигурни, че това ще го накара да бъде още по-грижовен следващия път.

П.П. Тази техника работи още по-успешно при дългогодишните двойки. Често пъти съпрузите остават шашнати, когато половинката им, до вчера критична ги похвали и им благодари. Ще се изненадате каква промяна настъпва в отношението им към вас, когато им кажете дори само едно „Благодаря“ с усмивка.

Жените често искат да променят съпрузите си

Най-големият проблем възниква, когато една жена иска да промени партньора си и да го моделира, превръщайки го в нещо, което тя иска. Приемете, че мъжът до вас е пораснал, възрастен човек, който има собствено мнение, собствени виждания и интереси. И заради вас може да бъде готов на компромиси и приспособяване, но не и да се превърне в друга личност. Така че, ако нещо у половинката ви не ви харесва като навик, кажете му го тактично. Но не се опитвайте да го превръщате в Киану Рийвс или Леонардо ди Каприо, само защото, такъв, какъвто е, не ви харесва. Да сте гледали и преценили, когато сте го избирали, а не след това.

Жената да взема решения, без да се допитва

Най-големият проблем в брака са финансовите проблеми. Неслучайно една поговорка гласи „Когато бедността потропа на вратата, любовта излита през прозореца“. Истината е, че жените са тези, които повече се притесняват за пари. И истината е, че жените държат да знаят, че каквото и да се случи мъжът до тях е способен да ги издържа и да се грижи за семейството. И това не е поради меркантилни причини, а заложено генетично във всяка от тях.

Това, което вбесява мъжете обаче, не е фактът, че жените харчат собствените си пари за лични прищевки, а защото не искат мнението на мъжете си за някои важни неща, за семейните разходи, както и за покупки за дома, които трябва да се решават заедно.

Решението? Определете границите на семейния бюджет и кой колко да внася в него. Установете ясни правила относно това, които покупки подлежат на обсъждане и кои – не. Така няма да имате повод да се сърдите на мъжа си, ако си купи нов телефон или таблет, без да ви попита. А той определено няма да има основания да възразява, ако се приберете у дома с няколко чифта чисто нови обувки или чанти.

Тя не ми е майка

„Не искам жена ми да ми казва какво да правя! Тя не ми е майка! Не съм малко дете, за да ме третира приятелката ми като такова!“ Това най-често е отношението на мъжете към жените, когато последните решат да ги наставляват. Често пъти дамите решават, че трябва да поемат ролите на родителите и да се грижат за мъжете. Започват да ги третират като деца, които се нуждаят от превъзпитание и промяна.

Е, ако нещо не ви харесва в поведението на половинката ви, можете да му кажете тактично, но да го оставите сам да прецени доколко и дали да промени тази черта от характера си. Не го третирайте като дете, защото той не иска да вижда майка си във вас. И следователно няма да се задържи дълго, ако проявите подобно отношение. А, ако не можете да се примирите с определени черти от нрава му – най-добре го оставете. В крайна сметка в брака са необходими разбиране и умение да се правят компромиси, но не на всяка цена.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!