You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Модерен интериор от света на супер богатите: Какво е „шик” за избрани

Модерен интериор от света на супер богатите: Какво е „шик” за избрани

Ако имате пари, колкото бюджетът на една малка държава, със сигурност имате необичайни идеи за обзавеждането

Да кажем „сбогом” на възглавниците с гъши пух и „здрасти” на японските тоалетни чинии. Моля ви, това не е „хотелски шик”, това са част от изискванията на неприлично богатите!

Супер-богатите са странни същества. Според Сънди Таймс, един процент от тях, с богатство колко брутния вътрешен продукт на малка държава, имат много специфични идеи за това как трябва да се обзаведат техните домове.

Сн. www.elicyon.com

Те са обсебени от персонализацията – от леглото с монограми до интериора. Мебелите им, както и приборите за хранене, трябва да бъдат с инициалите им.

Според интериорния дизайнер Чару Ганди От Elicyon възглавниците с гъши пух са отдавна демоде: “ Постоянно трябва да се бухват, за да възвърнат формата си.“ Не трябва да са големи, нито много плътни.
Наемането на дизайнер за осветление е от съществено значение – няма полза от една от най-големите колекции на Фаберже и платна на Моне, ако остават в сянка.


Телевизорите трябва да бъдат скрити: идеално е да са в мебелите или зад рамките или огледалата, за да не се виждат, освен когато са в употреба.

Всичко трябва да бъде с текстура: „Това е новият символ на престиж- колкото повече са подчертани или по-текстурни повърхностите, толкова по – тлъста е сметката в банката“, казват в Сънди Таймс.
По отношение на хигиената богатите са железни: Само тоалетни чаши от Япония (тези с измиване и сушене).


Супер богатите жилища са уникални. „Деветдесет процента от клиентите ми не искат декора да изглежда като хотел“, казва Ганди.
Те не обичат бъркотията. „Нашите клиенти ненавиждат бъркотията и от нас търсят дом, който изглежда като дом, но подреден като по конец.“


Леките аромати са всичко. „Много внимателно избираме ароматите, което да се излъчват в жилището и асоциациите, които трябва да предизвикат в клиента, когато влиза през вратата“, казва Ганди.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!