You are here
Home > Lifestyle > Мода и стил > Модната революция на Plus size моделите – тези жени промениха разбиранията за красота

Модната революция на Plus size моделите – тези жени промениха разбиранията за красота

Plus size моделите все по-настойчиво заместват ходещите скелети от котешката пътечка.

От години се говори за отрицателното влияние на модните среди върху момичетата и изкривените представи за красота, които се налагат. Неоспорим факт е, че в последните години манекенките не са това, което бяха. А за се превърне промяната в истинска революция, на преден план излизат Plus size моделите!

На фона на забрани за анорексични манекенки, каквито съществуват във Франция и други страни, едни дами с няколко излишни килограма и доста чар в излишък разбиха всички стереотипи в света на модата. Броят на Plus size моделите непрестанно се увеличава, както и интереса към тях. А техните лични истории са не по-малко интересни от портфолиото им.

Безспорно най-известният модел с наднормено тегло е Ашли Греъм.

30-годишната американка за няколко години се превърна от пълничко момиче в супермодел. Именно нейният пробив в модните среди се смята за началото на революцията на Plus size моделите. Красавицата, която е далеч от мечтата да влиза в дрехи най-малък размер, не се свени да позира по бански и бельо, разкривайки цялата си пищност.

 

Изгрявайки с корица на Glamour през 2009г, днес Ашли може да се похвали, че е огряла всички модни библии, начело с Vogue. Модната й кариера започва на шега. А редица агенции приема нейната красота с Plus size като възможност да предизвикат фурор.

Греъм пък приема славата си като възможност да вдъхне увереност на всички дами, които се смятат за грозни и дебели. Прави го дори чрез няколко авторски книги с които ги убеждава да обичат тялото си, какво е. И след нея потоп! Потоп от красиви дами, които не се притесняват да разбият стереотипите с модния свят.

Преди Ашли, обаче, Велвет Д’Амур е първият модел извън нормите,

който се появява на ревю на Жан Пол Готие. Тя не крие, че нейната цел са не слава и пари, а да проправи път на пищните дами в света на модата. Днес тя има свое списание, в което прокарва все по-успешно своята идея сред агенции, дизайнерки и манекенки.

Американката Кандис Хъфин благодари именно на Vogue, че са отворили очите на света за красотата на Plus size моделите. Tя я затвърждава, лъсвайки чисто гола на корица през 2012г. Робин Лоули се конкурира с Ашли Греъм за титлата „кралица на Plus size модата“. Тя се смята за първия пищен модел, пробил в света на висшата мода. Това става благодарение на доверието, което Ларф Лорън и гласува. От тук нататък Лоули излиза на сцената на десетки ревюта, събирайки погледи върху апетитните си форми.

 

H&M се оказва първата от по-достъпните модни марки,

която залага на Plus size модели, и то за рекламиране на бански костюми! Сред лицата на компанията е красавицата Джени Рaнк. Тя е поредната американка, успяла да докаже, че не само размер S може да бъде секси.

След нея още много пищни дами се престрашиха да позират по бански и бельо, а все повече марки търсят именно такива модели. Няма спор, че изгодата е взаимна, а покупките със сигурност сериозно са нараснали!

Катя Жаркова от Беларус успява да разбие хегемонията на американките в Plus size сферата. 36-годишната красавица проправя път на революцията на пищните модели и в Русия. Тя не само има куп рекламни договори, но и участва във филмови и телевизионни продукции.

Роси Меркадо е друг модел с пищни форми от САЩ, който се изправи гордо пред всички в целия си блясък и с личната си изповед. Тя достига критичното тегло от 185 килограма и от авиокомпанията й казват, че трябва да заплати две седалки.

Майката на три деца успява да смъкне от 136, след което отново качва. Днес е значително по-слаба, но отново в графата Plus size. А операцията по отстраняване на кожа след драстичното отслабване определя като най-големия си кошмар.

Роси Меркадо е една от най-известните Plus size модели

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!